Publika, karakter… Sve je pobedilo! Trenerska klinika Aleksandra Stanojevića

12.08.2021

22:41 >> 23:00

0

Autor: Adam Štulić

Strateg valjka emotivan posle plasmana u plej-of Lige konferencija

Publika, karakter… Sve je pobedilo! Trenerska klinika Aleksandra Stanojevića
Copyright Aleksandar Stanojević foto: MN Press

Dugo Humska nije preživela dramu kao u četvrtak uveče, u trećem meču kvalifikacija za plasman u Ligu konferencija. Dva puta je Soči vodio na crno-beloj strani Topčiderskog brda, koje je posle 120 minuta iscrpljujuće borbe i penal serije proslavilo plasman u poslednju kvalifikacionu rundu novoformiranog UEFA takmičenja.

– Momci su pokazali sjajan karakter, publika nas je nosila celu utakmicu, pomagala nam, mi smo dali poslednji atom snage. Videli ste koliko je opasna ekipa Sočija, bukvalno iz svake situacije mogu da daju gol. Presrećni smo – bilo je prvo što je, za TV “Arena sport” izjavio strateg Partizana Aleksandar Stanojević, i dodao:

– Imali su Rusi dve, tri situacije, postigli su dva gola. Mi smo se vraćali, napadali sve vreme. Nije tako lako davati golove, nošeni smo danas sa tribina, naš karakter, sve je pobedilo.

Maestralno je srpski strateg vodio večerašnju utakmicu, iako je uoči duela morao da se izbori sa dva veoma teška udarca. Najpre je ostao bez Lutovca, kojem je na dan meča preminuo otac, da bi na zagrevanju, zbog povrede, morao da menja planiranog startera Danila Pantića.

– Šutnuo je loptu u poslednjem minutu zagrevanja i rekao da ne može. Nismo imali bočnog igrača, znate da je Jović povređen, Lutovac nije mogao. Veliki peh smo imali, jedva smo uspeli da završimo utakmicu – kazao je Stanojević, kojem su izmene donele prolazak u narednu rundu.

Najpre asitent iz kornera Terzić i strelac Šćekić, koji su u 90. minutu kreirali izjednačenje, dok je u penal seriji Nemanja Stevanović, koji je zbog toga i ušao u igru, odbranio četvrti šut ruskog tima i otvorio crno-belima vrata velikog trijumfa.

– Ovo nije ništa specijalno, to je samo jedan prolaz dalje, ali mislim da je važno s kakvom smo energijom uspeli svi zajedno da dođemo do tog rezultata. Ovo je Lazareva najbolja utakmica, nosio nas je i protiv Strede, kao i na ovom meču protiv Sočija. Izmene nas nisu previše poremetile u penal seriji. Holender i Marković su tražili izmene, Jojić je izašao, ali on i nije bio predviđen da šutira. Jedino bi Holender šutirao da je ostao, svi ostali koji su planirani su bili na terenu. Eto, peti bi šutirao Terzić, sam se javio i svaka mu čast na tome. Ipak, Neca mu “nije dao” da šutira – kazao je Stanojević.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike