Ronaldo protiv Mesija poslednji put! Zakazan "poslednji ples", okršaj dvojice najboljih fudbalera svih vremena

21.11.2023

18:37

0

Autor: P.K.

Opet će igrati jedan protiv drugog...

Ronaldo protiv Mesija poslednji put! Zakazan "poslednji ples", okršaj dvojice najboljih fudbalera svih vremena
Ronaldo i Mesi - Copyright Profimedia

Kristijano Ronaldo i njegov Al Nasr igraće u februaru prijateljski meč između Lionela Mesija i njegovog Inter Majamija, u meču koji je nazvan "poslednji ples".

To će vrlo verovatno biti poslednji međusobni obračun dvojice najboljih fudbalera svih vremena.

Mesi sada ima 36 godina, a slavu je stekao u Barseloni, čiji je zaštitni znak dugo bio. Ronaldo ima 38 godina, proslavio se u Mančester junajtedu, a vrhunac karijere mu je bio u Real Madridu.

 

 

Njih dvojica su poslednji međusobni meč imali u januaru ove godine, kada je najboljih 11 iz saudijske lige igralo protiv Pari Sen Žermena.

Saudijci su dugo jurili Mesija, koji se odlučio za Ameriku i MLS, a ispostavilo se da je odlazak u klub Dejvida Bekama bio pun pogodak. Ronaldo je u decembru 2022. posle mučnog razlaza sa Mančester junajtedom.

Portugalac ima platu od 75 miliona dolara godišnje, a ugovor mu traje do 2025, kada će imati 40 godina.

Mesi bi zarađivao sličnu sumu u saudijskoj ligi, mnogo više nego u SAD, ali i tamo zarađuje između 50 i 60 miliona dolara. Ugovor mu je na dve godine, sa opcijom treće. Njegov ugovor delimično finansiraju i Adidas i Apple, jer Argentinac dobija procenat od prodaje dresova i pretplate na Apple televiziju za gledanje MLS.

Inter Majami je katastrofalno počeo sezonu, što se preokrenulo dolaskom Mesija, ali klub nije uspeo da se plasira u plej-of. Ipak, tim sa Floride osvojio je Liga kup i plasirao se u finale nacionalnog kupa.

Utakmicu protiv Ronalda igraće još dvojica ljubimaca navijača Barselone – Đordi Alba i Serhio Buskets. A do februara bi mogao da bude umešan i Luis Suarez, koga mnogi povezuju sa Saudijskom Arabijom. Trenutno igra u brazilskom Gremiju.

Inter inače pokušava da ugovori brojne prijateljske utakmice i tako dodatno zaradi na Mesiju. Igrali su protiv Njujork sitija u čast Mesijeve osme Zlatne lopte. Vlasnici su pričali i o prijateljskom meču protiv Barselone, na kojoj bi Mesi na terenu mogao da se oprosti od navijača.

Ko je bolji?

Debata da li je bolji Ronaldo ili Mesi  obeležila je karijere obojice.

Mesi je sa Argentinom osvojio Svetsko prvenstvo. Ronaldo nema uspeha na Mundijalima, ali je osvojio Evropsko prvenstvo 2016. Mesi ima Kopa Amerika.

Ronaldo ima pet Ligi šampiona, dok Mesi ima četiri uz svoje ime, ali nije igrao 2006. zbog povrede. Mesi je osvojio 10 titula u 16 godina u Primeri, dok je Ronaldo dva puta bio prvak Španije za devet godina.

Naravno, Mesi ima osam Zlatnih lopti, a Ronaldo pet.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike