Mbape je dao 300 golova, neverovatan je! Pa ima nekih koji to ne mogu ni na treninzima!

20.11.2023 | 15:18

Autor: G. F.

Legendarni francuski napadač Tjeri Anri ne može da sakrije koliko se divi mladom zemljaku

Copyright Profimedia

Najubedljiviju pobedu reprezentacije Francuske i demoliranje Gibraltara sa 14:0 u potpunosti je obeležio napadač Kilijan Mbape.

Stigao je do svog 46. gola u dresu Trikolora na samo 74 odigrane utakmice, odnosno do 300 pogodaka kada se saberu reprezentacija i klubovi.

Koliko je to impresivno najbolje je opisao legendarni francuski napadač Tjeri Anri, koji jednostavno nije mogao da sakrije divljenje prema Mbapeu.

- To što ovaj dečko radi je nonsens! Prosto je neverovatno! A nije onaj koji igra samo pred golom, on igra svuda. Ali, on pogađa! On može da uradi sve.

Razume Anri i kako je to biti u ulozi u kojoj se nalazi mladi francuski napadač.

- Problem je kada ste veoma jaki što ljudi često vide ono što ne radite, da ste podbacili ili da niste bili dobri. Danas toliko tražimo od njega, a on i nije morao da bude toliko dobar - kroz osmeh je konstatovao Anri.

 

 

Ispred Mbapea na listi strelaca u istoriji francuskog fudbala su Olivije Žiru, koji mu beži za 10 golova i baš Anri koji je postigao 51 gol u dresu reprezentacije. Realno je pitanje trenutka kada će taj rekord biti nadmašen.

- Sve je na njemu. To je momak koji "diše fudbal", koji se dobro priprema. Njegov profesionalizam i želja da igra su uvek prisutni. Dao je 300 golova, ima nekih koji top nisu uspeli ni na trenizima da urade - zaključio je čuveni Anri.

BONUS VIDEO:

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam