Partizan igra sa srcem, Stanojević ima znanje i iskustvo, ali uprava mora da mu dovede pojačanje - HITNO!

13.08.2021

11:27 >> 12:16

0

Crno-beli moraju da dovedu napadača pre utakmice sa Santa Klarom

Partizan igra sa srcem, Stanojević ima znanje i iskustvo, ali uprava mora da mu dovede pojačanje - HITNO!
Copyright Aleksandar Stanojević, Miloš Jojić, Aleksandar Šćekić, Nemanja Stevanović/FK Partizan

Aleksandar Stanojević i ekipa su odradili svoj deo posla. Na potezu je uprava!. Partizanu je hitno potreban napadač, možda i još dva igrača za svaku liniju tima po jedno pojačanje, jer reči Stanojevića na koferenciji – “jedva smo se skripili da završimo meč“, na najbolji način ilustruju ono s čim se trener crno-belih suočio pre i tokom utakmice sa Rusima.

Dakle, izbačen je Soči, po kvalitetu možda jači, ali iskustvom siromašniji tim. Izgubili su Rusi, jer nisu umeli da se nose sa pritiskom i zato jer nisu imali stratega kao što je Partizanov da sve slabosti veštije prikrije, a prednosti ekipe jasnije koristi. Da bi se slika o razlici dva trenera potpuno izoštrila, dovoljno je samo pogledati šta se dešavalo kod jedanaesteraca.

Nemanja Stevanović foto: MN Press

Vladimir Fedotov priznaje da su ih reda radi vežbali pre meča, a Stanojević ističe da ih nisu samo trenirali, već je i postojao spisak izvođača i da se on morao malo korigovati zbog povrede Holendera. Rus je izašao na duel kolegi, bez osećaja da svaki segement treba još pre meča odigrati u sopstvenoj glavi, pa je tako mogao samo nemo da posmatra šta će na kraju Stanojeviću doneti uvođenje rezervnog golmana Nemanje Stevanovića umesto odličnog Aleksadra Popovića. Zato se za ove penale ne može reći da su bili lutrija, čak i ako se posegne za Suminim šutom kao glavnim argumentom za dokazivanje te stare fudbalske fraze. Sve što je bilo do jednog trenera da bi se pobedilo sa 11 metara, urađeno je i navijači su to mogli jasno da vide.

Partizan, MN Press

Postoji još “sitnica” za koje partizanovci mogu da budu zahvalni svom treneru. Recimo, Partizanu se u četvrtak uveče vratio Miloš Jojić koji davno otišao u Borusiju Dortmund. Bilo ga je svuda dok je pokrivao mesto zadnjeg veznog. Stizao je da ode u završnicu, postigne gol, pokrije saigrača ako kasni da se vrati. O njegovoj partiji bi se još više pričalo da ga realno nije zasenio Aleksandar Šćekić, koji je bio zamena i junak ovog trijumfa.

Radost fudbalera Partizana foto: MN Press

Stanojević je i na dobrom putu da vrati Lazara Markovića kakvog je svojevremeno poslao u Benfiku. Tačnije, njegovu ofanzivnu polovinu je uzdigao na taj nivo, ali defanzivno “Markec” i dalje kasni. Protiv Sočija nije stigao da pomogne svom ispisniku Marku Živkoviću, pa su odatle došla oba gola ruske ekipe. Loše mu se potire zbog asistencije i svega što je radio u napadu, jer da nije bilo i toga, sa energetski propalim Nathom i Rikardom, ovaj tim bez ubrzanja ka protivničkom golu bio bi lak zalogaj za Soči i njemu slične timove. Ako ćemo ići za istinom videćemo da je jedino čega su se Rusi plašili bili baš ti Markecovi begovi, od kojih su dva prošla i donela golove.

Crno-beli imaju još jednu konstantu – Saša Zdjelar. Nema brzinu Kantea, ali to su srce i pluća istog volumena, inteligencija i volja sličnog kapaciteta. Spreman za dve utakmice zaredom, pravi motor i igračko blago ovog Partizana, koje pokriva sve nedostatke i napred i nazad, zapušava sve rupe, čuva leđa drugima i bespoštedno se predaje interesima ekipe…

Radost fudbalera i navijača Partizana foto: MN Press

Gde škripi?

Ovakav Partizan ne može da istrpi usporenog Natha, nespremnog Rikarda, jer ni Markec nije spreman da gine pozadi. Sa ovakvim minusom po centrali i na boku, lopta lako prelazi centar, ulazi se u utrobu odbrane, a tamo Saničanin i Vujačić nisu uvek koncentrisani. Jednostavno, sve što u domaćem prvenstvu sa lakoćom završavaju, na evrosceni juriša na njih sa dva puta većom brzinom i to ih često dovodi u probleme. Ako bi odbrana funkcionisala od špica, onda bi i njihov posao bio smanjen, a mogućnost za grešku sužena.

Radost fudbalera Partizana foto: MN Press

Ono što Stanojević nema, a Fedotov ima, to je uprava sa novcem za pojačanja. Dok Rusi ispadaju u sezoni kratkih rukava, iako su doveli Angbana iz Meca za 4.000.000 evra, dotle se iza leđa trenera Partizana i dalje vodi igra natezanja konopca sa špicevima iz belgijske i holandske lige i nikako da se tome vidi kraj. Ako su planirali da ga dovedu, onda su ovi dani do Santa Klare ko poručeni za to.

Kasnije neće biti važno!

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike