Ruski milijarder nije tužan zbog ispadanja Sočija: Sreća je bila uz Partizan, naučili smo nešto novo

14.08.2021

11:48

0

Boris Rotenberg, vlasnik rivala crno-belih, nije okrivio igrače zbog ispadanja

Ruski milijarder nije tužan zbog ispadanja Sočija: Sreća je bila uz Partizan, naučili smo nešto novo
Copyright Boris Rotenberg, vlasnik Sočija/Profimedia

Jedan od najbogatijih Rusa i predsednik Sočija Boris Rotenberg nije želeo da svaljuje krivicu na igrače posle eliminacije od Partizana u 3. kolu kvalifikacija za plasman u grupnu fazu Lige konferencija. On smatra da je njegovoj ekipi u Beogradu nedostajalo malo sreće i da je ona sastavni deo fudbala.

– U našem meču protiv Partizana sreća nije na strani Sočija, ali tim nije kriv.  Momci su dali sve od sebe. Ovo je neprocenjivo iskustvo od koga ćemo imati samo koristi. Posebno bih želeo da se zahvalim našim navijačima koji su podržali tim. Naravno, svi smo želeli da idemo dalje i pobedimo Partizan, ali to je fudbal – rekao je Rotenberg.

Lazar Marković foto: MN Press

Porodica Rotenberg važi za jednu od najimućnijih u Rusiji, a prvi čovek Sočija kao mlađi brat mnogo poznatijeg i bogatijeg Arkadija Rotenberga, nalazi se i sam na Forbsovoj listi 100 najbogatijih Rusa. On je sa bratom suvlasnik najveće građevinske grupe i SMP banke, a u sportu se ogledao kao predsednik moskovskog Dinama,  “SMP rejsinga” u automobilizmu, predsednik je džudo federacije.

Njegov sin Boris Borisovič Rotenberg i dalje se aktivno bavi fudbalom. On je fudbaler moskovske Lokomotive sa kojom je pre mesec dana potpisao novi ugovor po povratku sa rehabilitacije od povrede ukrštenih ligamenata. Drugi sin, Roman, aktivan je u svetu hokeja kao šef marketing službe u ekipi SKA iz Sankt Peterburga.

Radost fudbalera Sočija u Humskoj foto: MN Press

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike