Mesi priznao šta ga je proganjalo godinama, pa poručio: Ne vraćam se više u Evropu!

04.11.2023 | 13:49

Autor: 24sedam/Tanjug

Pod stare dane ostvario svoje najveće snove

Copyright Profimedia

Agrentinski fudbaler Lionel Mesi izjavio je da je srećan što nagradu Frans fudbala "Zlatna lopta" može da podeli sa narodom Argentine, kao i da ne veruje da će se vraćati da igra u Evropi.

Mesi je osmi put u karijeri osvojio je nagradu Frans fudbala "Zlatna lopta" za najboljeg fudbalera sezone.

- Proveo sam skoro celu karijeru u Barseloni, gde sam uspeo da osvojim sve: mnogo titula prvaka Španije i nekoliko Liga šampiona. Ali, to što nisam uspevao da osvojim ništa sa reprezentacijom mi je bilo kao trn u peti. Ipak, poslednjih godina sam osvojio Kopa Ameriku i Svetsko prvenstvo. Ova Zlatna lopta je veliko priznanje za mene, ali isto toliko i za celu ekipu. Srećan sam što mogu da je podelim sa narodom Argentine - istakao je Mesi za francuski list "Lekip".

Tanjug/AP Photo/Nicolas Aguilera
Lionel Mesi

Dodaje da je želeo da se vrati u Barselonu ali da ta opcija nije bila moguća.

- Zato sam odlučio da dođem u Inter Majami. Imao sam mnogo ponuda. Potpuno različitih. Od Barse, drugih evropskih klubova, iz Saudijske Arabije. Ali, mi smo odmah izabrali Majami i srećni smo zbog toga, jer se ovde osećamo jako dobro. Uživamo u svakom danu provedenom sa porodicom - izjavio je Mesi i potvrdio da više neće igrati fudbal u Evropi.

- Mislim da je tako. Hvala Bogu, imao sam tu sreću da ostvarim fenomenalnu karijeru, osvojio sam sve o čemu sam sanjao u Evropi, gde sam igrao tako dugo. Napravio sam novi korak dolaskom u SAD, pa ne verujem da ću se ikada više vratiti da igram u Evropi. Naravno, nedostajaće mi do kraja života igranje Lige šampiona ili La Lige, jer su to utakmice sa posebnim ukusom. Ali, uživam i ovde koliko god mogu, tako da ne osećam frustraciju.

BONUS VIDEO:

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam