Mančester junajted ne izgleda kao da napreduje, pod Ten Hagom igraju isto kao pre, potrošili su pare uzalud

27.10.2023

16:43

0

Autor: P.K.

Legendi Liverpula uopšte nije jasno šta radi trener, a ni klub

Mančester junajted ne izgleda kao da napreduje, pod Ten Hagom igraju isto kao pre, potrošili su pare uzalud
Erik Ten Hag - Copyright Tanjug/AP Photo/Peter Dejong

Mančester junajted pod Ten Hagom "liči na tim koji se bliži kraju ciklusa, a ne koji napreduje", ocena je legendarnog Džejmija Karagera.

Iako je Junajted vezao tri pobede – Brentford, Šefild junajted i Kopenhagen – tim nije ubedio Karagera ni u šta pred nedeljni derbi sa Sitijem na Old Trafordu.

Nekadašnji defanzivac Liverpula veruje da Junajted nije u stanju da ispuni plan igre, a stil nije promenjen još iz vremena kada su tim vodili Žoze Murinjo i Ole Gunar Solskjer.

- Očekivao sam da Junajted postane superiorna verzija Ajaksa kada je imenovan Ten Hag. On je u bivšem klubu napravio velike uspehe, posebno u Ligi šampiona, tako da je plan delovao očigledno kada je dobio kvalitetnije igrače. Ideja je verovatno bila da se primeni hvaljeni holandski model poseda, jer šta zašto bi ga inače dovodili? Delovalo je da je Upravni odbor shvatio da navijači traže da njihov tim bude bar agresivniji i uzbudljiviji – napisao je Karager u Dejli telegrafu.

Odmah je nastavio:

- Niko nije zahtevao da Ten Hag za godinu ili čak dve stvori tim koji će da osvoji titulu, ali je bilo razumno očekivati da će Junajtedov tim biti jasno različit od taktičkih postavki Solskjera i Murinja. Najozbiljnija kritika jeste da nije različit. Njihove akcije su bukvalno iste. Ten Hagu ističe vreme. Potrošio je 400 miliona funti od leta 2022. na igrače koje je on hteo. On ima previše moći i kontrole nad transfer politikom kluba, jer je skauting jako loš.

Ten Hag je u prvoj svojoj sezoni doveo tim do trećeg mesta u Premijer ligi i vratio ih je u Ligu šampiona. Posle toga je osvojio i Liga kup, prvi trofej Junajteda posle šest godina.

Ipak, iako je ovog leta potrošeno mnogo para na Rasmusa Hejlunda, Mejsona Maunta i Andrea Onanu, deluje da je tim oslabio. U Premijer ligi su pretrpeli već četiri poraza, a pre pobede u Kopenhagenu, tim je izgubio prve dve utakmice Lige šampiona.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike