Ne razumem zviždanje kapitenu! Pričamo o čoveku koji daje srce i dušu za reprezentaciju!

14.10.2023

11:50

0

Autor: G. F.

Englezi su još jednom prešli granice ljudskog ponašanja

Ne razumem zviždanje kapitenu! Pričamo o čoveku koji daje srce i dušu za reprezentaciju!
Henderson i Sautgejt - Copyright Profimedia

Selektor fudbalske reprezentacije Engleske Geret Sautgejt rekao je da ne razume zvižduke navijača upućene kapitenu Džordanu Hendersonu tokom meča protiv Australije u kom je vicešampion Evrope pobedio rezultatom 1:0.

Henderson (33) je ispraćen zvižducima kad je izlazio iz igre u 63. minutu. Selektor Sautgejt je razočaran ponašanjem dela navijača koji je izviždao iskusnog vezistu.

- Stvarno ne razumem. On je fudbaler sa 79 utakmica za Englesku, njegova predanost i ono što je doneo reprezentaciji je izuzetno. Njegova uloga na terenu i van njega je neverovatno važna. Uzeo je pod svoje okrilje mlade igrače poput Belingema. Uzor je ovoj ekipi u svakom smislu i zaslužio je podršku. Zaista ne znam gde sve ovo vodi. Nije mi razumno zviždati igraču koji daje srce i dušu za Englesku. Kako će to pomoći njemu ili ekipi - zapitao se javno Sautgejt.

Engleski mediji tvrde da je deo navijača zviždao Hendersonu jer je odlučio da ode u Saudijsku Arabiju gde igra za Al Etifak. Deo navijača smatra da je bivši kapiten Liverpula pogazio sve za šta se borio ranije time što je otišao u Saudijsku Arabiju i podržao je kao zemlju kandidata za organizaciju Svetskog prvenstva 2034. godine.

Henderson u Al Etifaku zarađuje 40 miliona evra po sezoni, a ugovor mu važi do juna 2026. godine.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike