Ne razumem zviždanje kapitenu! Pričamo o čoveku koji daje srce i dušu za reprezentaciju!

14.10.2023 | 11:50

Autor: G. F.

Englezi su još jednom prešli granice ljudskog ponašanja

Copyright Profimedia

Selektor fudbalske reprezentacije Engleske Geret Sautgejt rekao je da ne razume zvižduke navijača upućene kapitenu Džordanu Hendersonu tokom meča protiv Australije u kom je vicešampion Evrope pobedio rezultatom 1:0.

Henderson (33) je ispraćen zvižducima kad je izlazio iz igre u 63. minutu. Selektor Sautgejt je razočaran ponašanjem dela navijača koji je izviždao iskusnog vezistu.

- Stvarno ne razumem. On je fudbaler sa 79 utakmica za Englesku, njegova predanost i ono što je doneo reprezentaciji je izuzetno. Njegova uloga na terenu i van njega je neverovatno važna. Uzeo je pod svoje okrilje mlade igrače poput Belingema. Uzor je ovoj ekipi u svakom smislu i zaslužio je podršku. Zaista ne znam gde sve ovo vodi. Nije mi razumno zviždati igraču koji daje srce i dušu za Englesku. Kako će to pomoći njemu ili ekipi - zapitao se javno Sautgejt.

Engleski mediji tvrde da je deo navijača zviždao Hendersonu jer je odlučio da ode u Saudijsku Arabiju gde igra za Al Etifak. Deo navijača smatra da je bivši kapiten Liverpula pogazio sve za šta se borio ranije time što je otišao u Saudijsku Arabiju i podržao je kao zemlju kandidata za organizaciju Svetskog prvenstva 2034. godine.

Henderson u Al Etifaku zarađuje 40 miliona evra po sezoni, a ugovor mu važi do juna 2026. godine.

BONUS VIDEO:

 

 

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam