Partizan bez srca ekipe na desetkovanu Santa Klaru koja očekuje bingo na PCR testiranju

18.08.2021

11:30

0

Crno-beli sa velikim problemima u veznom redu idu na portugalsku ekipu

Partizan bez srca ekipe na desetkovanu Santa Klaru koja očekuje bingo na PCR testiranju
Copyright Saša Zdjelar foto: MN Press

Danijel Ramos, trener Santa Klare, imaće na raspolaganju protiv Partizana u četvrtak uveče (22.30, Arena Sport 1) samo 14 igrača pod profesionalnim ugovorima, jer je čak 11 članova ekipe van stroja zbog težih povreda i zaraze koronavirusom.

U nedelju su morali da igraju večernji meč redovnog kola portugalskog prvenstva, budući da se Moreirense nije složio sa predlogom da se duel odloži. Dakle, desetkovani Kovidom-19, umorni od meča, dočekuju odmorni Partizan. Čovek bi rekao da se pred crno-bele na Azorima postavlja zicer situacija, ali nije tako. Partizan će morati na Portugalce bez srca ekipe, regulatora svega što se dešava na terenu – Saše Zdjelara.

Srce i duša, fudbaler koji daje ton igri i u odbrani i u napadu, neće biti u sastavu pošto je utvrđeno da povreda prednje lože zahteva dužu pauzu. Ako je od ranije poznato da i Aleksandar Šćekić već nedeljama igra nedovoljno oporavljen od problema sa primicačem, Partizanov problem sa zadnjim veznim igračem se žestoko komplikuje, jer Miloš Jojić ostaje jedini zdrav “osigurač” za četvrtak veče.

Radost fudbalera Partizana foto: MN Press

Zato će Stanojević biti prisiljen da rizikuje ili krene u improvizaciju, pa da od Lazara Pavlovića stvara defanzivnog veznog za jedno veče ili da vraća na staru poziciju Bibarsa Natha. Sa spremnijim Izraelcem dilema ne bi postojala, ali govor njegovog tela protiv Sočija objašnjava i običnom navijaču da on nije spreman za jači evropski tempo. Čak je i Lola Smiljanić bolje rešenje, iako će se i ozbiljniji hroničari Partizanovog života teško setiti kada je iza sebe ostavio jakih 90 minuta nekog takmičarskog meča. Na svežinu, pa kud puklo …

Pročitajte još

Petorica u defanzivi nisu sporni. Na golu će biti Aleksandar Popović, desno će igrati Aleksandar Miljković, levo Slobodan Urošević, štoperski tandem činiće Igor Vujačić i Siniša Saničanin. Iza Rikarda delovaće Lazar Marković, Natho i Filip Holender, uz mogućnost da od starta ipak zaigra Aleksandar Lutovac umesto mađarskog reprezentativca, kojeg još “zateže” u mišiću od revanša sa Sočijem.

Santa Klara danas očekuje rezultate PCR testa za desetoricu zaraženih. Vezni igrač Koštinja je operisan zbog povrede Ahilove tetive i on se sigurno neće naći u protokolu.

Partizan:  Popović – Miljković, Vujačić, Saničanin, Urošević – Jojić, Šćekić (Smiljanić) – Marković, Natho, Holender (Lutovac) – Rikardo.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike