Partizanov trener protiv vladajućeg mišljenja: U cirkusu foka nauči da žonglira i medved da vozi biciklo!

04.10.2023

12:02

0

Autor: D. P.

Trening nije sve

Partizanov trener protiv vladajućeg mišljenja: U cirkusu foka nauči da žonglira i medved da vozi biciklo!
Đorđije Ćetković - Copyright Instagram printscreen

Trener mlađih kategorija u Partizanu, Đorđije Ćetković, privukao je pažnju svojim viđenjem fudbala i sporta, koje se znatno razlikuje od vladajućeg stava stručnjaka da je "ponavljanje majka znanja" (latinski: Repetitio est mater studiorum).

Trener kadetskog uzrasta igrača i šampion u prošloj sezoni sa crno-belima ubeđen je da se ono što razdvaja vrhunsko od proseka nikako ne može steći upornim ponavaljanjem, odnosno vrednim treniranjem...

- U cirkusu foka nauči da žonglira i medved nauči da vozi biciklo posle određenog broja ponavljanja, tako da džaba individualni rad i treninzi po 40 puta na dan ako nemaš smisao za igru, tačnije, ono što radiš! Džabaaaa sve, vjerujte. Tako je za sve u životu - napisao je Ćetković i dodao:

 

- Talenat je brzina kojom primaš informacije i naravno kvalitet odluka koje donosiš pod pritiskom u datim situacijama i to pravi razliku i razvrstava igrače na kom će nivou igrati. Sportski pozdrav!

Poruka može biti upućena kolegama, mladim igračima i najviše preambcioznim roditeljima, koji plaćaju deci silne treninge očekujući da bi ih to moglo da napravi vrhunskim fudbalerima.

Na kraju, Ćetković smatra, za nešto veliko čovek treba da se rodi!

Ćetković je Podgoričanin koji je karijeru pravio u Bundesligi kao igrač Hanze iz Roštoka, a nastupao je još u Srbiji, Mađarskoj, Albaniji, Tajlandu ...

Poznat je i po tome što mu je ujak legendarni Predrag Mijatović, a rođeni brat Marko igrao je za Zetu i Partizan.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike