Sportisti moraju da se ujedine, Nikoli je potrebna pomoć! Bivši fudbaler Javora vodi borbu za život!

04.10.2023 | 11:06

Autor: A. S.

Nekad sa napadačima Zvezde i Partizana, a sada protiv opake bolesti!

Copyright MN Press

Društvenim mrežama trenutno kruži apel za pomoć mladiću po imenu Nikola Vujović. Možda ga neki nisu prepoznali, drugi su se zbunili, ali reč je o nekadašnjem desnom beku Javora iz Ivanjice.

Nikola Vujović trenutno vodi borbu mnogu težu nego onu koju je na terenu protiv Crvene zvezde i Partizana, sada je to borba protiv opake bolesti, borba za život.

32-godišnji Vujović se našao među korisnicima fondacije "Budi human", koja je pokrenula akciju za sakupljanje novčane pomoći za lečenje!

 

 

Naime, Nikoli je u avgustu ove godine, otkrivena promena na duodenumu, delu tankog creva koji okružuje glavu pankreasa. Patohistološki nalaz je potom ukazao na maligni melanom, a početkom septembra, biopsija je pokazala metastatske promene na duodenumu nakon čega je konzilijum indikovao započinjanje sistemske terapije lekom Nivolumab, kao i razmatranje mogućnosti primene kombinovane imunoterapije. 

Nikoli je prva terapija zakazana za početak oktobra, nakon koje je potrebna i imunoterapija na privatnoj klinici, jer se lek en nalazi na listi lekova RFZO, zbog čega je potrebno da što pre prikupiti novčana sredstva.

Sredstva su potrebna za imunoterapije, lekove i prateće troškove.

Vujović je na početku karijere igrao za ekipu Javora, zatim nosio dres beogradskog niželigaša Lokomotive i OFK Mladenovca, a kasnije ponovo Javora iz Ivanjice sa kojim je u sezoni 2015/16 bio finalista Kupa Srbije. Potom je igrao za Lokomotivu, Žarkovo i Železnik, u čijem dresu je i završio karijeru.

Nikoli možete pomoći i slanjem SMS poruka sa sadržajem 1564 na 3030.

Bonus video

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam