Zvezdin rival je poražen, ali razloga za oprez ipak je mnogo! Jang Bojs ove sezone gubi baš retko!

28.09.2023

10:28

0

Ekipa Baraka Bahara mora da osvoji bodove u ovom meču, ako želi da ostane u igri za evropsko proleće

Zvezdin rival je poražen, ali razloga za oprez ipak je mnogo! Jang Bojs ove sezone gubi baš retko!
Fudbaleri Crvene zvezde - Copyright MN Press

Ekipa Jang Bojs će u sredu gostovati Crvenoj zvezdi u utakmici 2. kola Lige šampiona. Švajcarski tim u Beograd dolazi posle poraza od Sent Galena, s tim da će u subotu odigrati još jednu prvenstvenu utakmicu, protiv Grashopersa. Takođe, i Zvezde će igrati u Superligi, protiv Radničkog iz Niša.

Zvezdaše je sigurno obradovao poraz Jang Bojsa, ali ovaj rezultat nikako ne sme da zavara, pošto je za sada jedini, ako izuzmemo Ligu šampiona. U uvodnom kolu (Zvezda izgubila od Mančester sitija) poraženi su od Lajpciga, dok su od početka priprema i u uvodnom delu sezone samo pobeđivali ili remizirali.

A nisu odigrali mali broj utakmica. Na primer, tokom priprema bilo ih je sedam uz učinak 5-2-0. Pobedili su Iverdon, Lozanu Uši, Hertu, Šafhauzen i Tun, dok pobednika nije bilo u duelima sa Brajtenrajnom i Dinamom iz Kijeva.

Zatim je počela i sezona u švajcarskom šampionatu, pa je na startu pobeđena Lozana sa 2:1. U nastavku sezone igrali su po principu remi-pobeda-remi. Sa Iverdonom je bilo 2:2, sa Vinterturom 5:2, a sa Lucernom 1:1. U meču kupa, ponovo je Jang Bojs bio uspešniji od Brajtenrajna i to sa 5:0.

U plej-ofu za Ligu šampiona bili su bolji od Makabija iz Haife (0:0 i 3:0), a onda vezali i dve pobede u ligi i kupu. U šampionatu je bilo 1:0 protiv Serveta, a u nacionalnom kupu protiv Ksamaksa 1:0. Zatim je usledio pomenuti poraz od Lajpciga u elitnom takmičenju (3:1), ali i novi trijumf u švajcarskom prvenstvu, protiv Lugana od 4:1.

I poslednja od utakmica je pomenuti poraz od Sent Galena, koji je kao domaćin uspeo da preokrene od 0:1 do 2:1. Jedini strelac za Jang Bojs je bio Mešak Elija, dok je u dosadašnjem delu sezone najefikasniji tandem Žan Pjer Nsame i Žoel Monteiro. Kamerunac je dao četiri, a Portugalac gol manje.

Ali treba podsetiti i da je Zvezda u poslednjim mečevima počela da kiksira. Posle savršenog učinka na pripremama i ubedljivog starta sezone, usledili su dva poraza u tri kola, od Voždovca i Čukaričkog. Onda je ekipa Baraka Bahara izgubila i od Sitija. Doduše, realno je bilo očekivati poraz na "Etihadu", iako je prvak Srbije poveo.

Ostaje da se vidi šta će biti u sredu na "Rajku Mitiću", s tim da Zvezda ima imperativ osvajanja bodova u ovom meču, ako želi da ostane u igri za evropsko proleće.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike