Boško Đurovski: Ja bih voleo da Zvezda večeras u timu ima Dragišu Binića! Dobijali smo i Real Madrid, nema predaje!

19.09.2023

13:59

0

Autor: D. P.

"Popljuljani smo", smatra Đurovski pred start Lige šampiona na Etihadu

Boško Đurovski: Ja bih voleo da Zvezda večeras u timu ima Dragišu Binića! Dobijali smo i Real Madrid, nema predaje!
20210717npSahranaRA02 - Copyright MN Press

Bivši fudbaler i trener Crvene zvezde Boško Đurovski kaže da bi voleo kada bi današnji crveno-beli imali igrača kalibra Dragiše Binića.

Đurovski vidi šansu svoje ekipe u kontrama protiv moćnog Mančester sitija, pred njegovim navijačima na "Etihadu".

- Ne treba da se predajemo unapred. Istina je da je Zvezdi uvek odgovarao taj ostrvski fudbal i da smo umeli da ih dobijemo, ali i oni su sad korigovali svoju igru. Nema više dugih lopti na napadače, od dolaska Gvardiole zaigrali su drugačije - priča Đurovski i nastavlja:

 

printscreen
Boško Đurovski i Dragiša Binić

- Ja bih voleo da Binić jedan igra danas za Zvezdu. Da ih možemo ugroziti u kontranapadima. Ako ih mi ugrozimo u prvom poluvremenu nekoliko puta sa Bukarijem i ostalim igračima, možemo da ih poremetimo. Inter je prošle sezone (finale Lige šampiona - prim.a) izvanredno odigrao presing. Ovaj naš trener forsira presing, ali u našoj ligi nema mnogo vajde od toga, jer mi dominiramo. Večeras je baš momenat da i Barak pokaže hrabrost, da zaigramo visoko, a kad se branimo da idemo u kontranapade. To nam je šansa, ali i treba biti realan - zastao je Đurovski, pa dodao:

- Stvarno, Mančester siti je jak... Da ostavimo dobar utisak, to je mislim najbitnije u ovom momentu kada smo izgubili dve utakmice u prvenstvu.

Đurovski ističe da su se i pre jačim timovima Crvene zvezde događali kiksevi u prvenstvu kada su se bližile utakmice u Evropi.

- Poljuljani smo! Znam da je i moja generacija gubila, ne često, ali se dešavalo u prvenstvu da budemo poraženi preed evropske utakmice i posle njih. Psihološki nismo baš... Trener je malo menjao tim, nemamo uigranost kao u pripremama tako da me mnogo zanima kako ćemo igrati, sa kojim sastavom i kako ćemo se braniti i napadati protivnika.

Mančester siti neće imati na raspolaganju Stouna, Griliša, De Brujnea, a pojedini mediji najavljuju i Halanda na klupi.

- To što Siti može da igra bez ovih poznatijih igrača, to ne mora ništa da znači. Često ta stvar bude i loša, jer uđu ovi iz drugog plana koji žele da se nametnu, pa daju svoj maksimum. Zvezda mora da se privikne na jak fudbal na sredini terena. Mi igramo kreativan fudbal kao i svi Balkanci, a sa jakim veznim redom možemo da stignemo i u napad i da se brzo vratimo. To su nam Hrvati pokazali na SP, sa tri-četiri igrača dolazili su do vrha. Zvezda ima 3-4 igrača koji su interesantni, ali ako mene pitate ja bih pojačao sredinu, ne bih se branio, jer ako odeš da se braniš, samo je pitanje momenta kada ćeš primiti gol. A kad ga primiš, sve pada, kula od karata se ruši i ne stižeš da se vratiš! Treba malo napasti i pretiti - rekao je Binić za RTS.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike