Radnik se ne šali, „zmajevi“ osvojili Gornji Milanovac

20.08.2021

20:58 >> 21:15

0

Autor: Adam Štulić

Šesto kolo Superlige otvoreno pobedama gostiju

Radnik se ne šali, „zmajevi“ osvojili Gornji Milanovac
Copyright Uroš Milovanović foto: MN Press

Ako se po jutru dan poznaje, šesto kolo Linglong Superlige Srbije biće berićetno za goste. Jer, u prva dva meča Radnik i Voždovac odneli su tri boda iz Lučana i Gornjeg Mianovca, i to bez primljenog gola.

Surduličani se ne šale u novoj sezoni i kao da su ove godine rešili da mnogo ranije prebrinu sve brige oko čuvanja superligaškog statusa. A kako su krenuli, neće biti iznenađenje ni ako mnogim favoritima pomrse račune.

Ekipa Igora Bondžulića još ne zna za poraz u novoj sezoni, a posle tri vezana remija, usledile su dve uzastopne pobede, poslednja ostvarena prilično rutinski na jednom od najnezgodnijih gostovanja, protiv Mladosti u Lučanima – 2:0.

Pošto je prvo poluvreme završeno bez golova, gosti su u nastavku već posle 15 minuta rešili pitanje pobednika. Iako su se mnogi pitali kako će Radnik „živeti“ bez prvog strelca ekipe Milana Makarića, brzo su dobili odgovor u liku mladog Uroša Milovanovića.

Napadač gostiju, koji je prošao kroz omladinsku školu Crvene zvezde, već u prvom minutu nastavaka meča postigao je gol, svoj treći na tri poslednje uzastopne utakmice, da bi tri boda gostima overio Subotić u 58. minutu meča.

U jednom od mini derbija kola Voždovac je u Gornjem Milanovcu savladao Metalac 1:0. Domaći su se ponadali da bi, posle trijumfa u prošlom kolu protiv novosadskog Proletera, mogli da nastave seriju pozitivnih rezultata, međutim, Nikola Vujnović je posle solo akcije u 62. minutu snažno šutirao sa 15 metara pogodio njihovu mrežu, za drugi uzastopni trijumf „zmajeva“.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike