Zvezdinom Šerifu ne fali samopouzdanja: Šanse da prođemo grupu Lige šampiona su 100 odsto!

15.09.2023

13:57

0

Autor: 24sedam

"Spreman sam da igram već sutra, mogu da se prilagodim bilo kojoj formaciji"

Zvezdinom Šerifu ne fali samopouzdanja: Šanse da prođemo grupu Lige šampiona su 100 odsto!
Šerif sa dresom Zvezde - Copyright MN Press

Crvena zvezda je predstavila svoje najnovije pojačanje – Šerifa Ndijaea, koji treba da pojača konkurenciju u napadu i donese dodatnu snagu timu Baraka Bahara. Ovaj visoki Senegalac predstavljen je samo dan poslenajskupljeg pojačanja u istoriji kluba.

I prepun je samopouzdanja, iako vremena za prilagođavanje praktično neće imati.

- Srećan sam što sam ovde. Zadovoljan sam onim što sam video do sada. Na meni je da pomognem klubu kako bi ostvario zadate ciljeve. Imao sam drugih ponuda, dve sam ozbiljno shvatio. Jedna je bila iz Francuske. Cilj mi je bio da ostanem u Evropi, igram evropske kupove. Zato sam izabrao Crvenu zvezdu.

Ugovor je potpisan još pre desetak dana, ali se tek sada priključio saigračima. Ipak, kaže da je spreman da igra već sutra protiv Čukaričkog i u utorak protiv Mančester sitija.

- Spreman sam da igram protiv Sitija, ili bilo kog drugog tima. Imao sam prilike da vidim navijače, znam da oni mnogo očekuju od mene. Verujem da ću sutra igrati. Tu sam da pomognem.

Ndijae je o Zvezdi dosta slušao od svog zemljaka, nekadašnjeg štopera crveno-belih Mamadua Mbođa.

- Mbođ je moj prijatelj, poznajemo se iz kvarta. Mnogo toga mi je pozitivnog pričao o Zvezdi. Znam da se ovde ljudi lepo odnose prema fudbalu, da žive sa fudbal, i to mi se dopada.

Ndijae je rekao da zna stil igre Bahara, ali i da veruje da će Zvezda proći grupu u Ligi šampiona.

- Čim smo stigli dovde, znači da imamo šanse, a šanse su 100 odsto. Pričao sam sa trenerom Baharom. Mogu da se uklopim u bilo koju formaciju, 4-4-2, 3-5-2, polivalentan sam.

Sportski direktor sumirao prelazni rok

Sportski direktor Mitar Mrkela sumirao je kratko prelazni rok:

- Šerif je naš novi napadač, dolazi iz Adane, turskog superligaša i utisak je da je najteže bilo u ovom prelaznom roku dovesti centarfora. Ipak, najvažnije je da je Ndijae danas sa nama. Radi se o modernom napadaču, brzom, jakom, sposobnom, baš kakvog smo želeli svo vreme. Ovim pojačanjem završavamo letnji prelazni rok, a bilans je takav da je 10 igrača došlo, a 15 napustilo naš klub. Smatram da smo uradili dobar posao, da smo ekipu rekonstruisali i da smo sada mlađi, moćniji i brži, uz novu energiju. Verujem da će se to u narednom periodu pretočiti u velike rezultate. Sve što smo uradili u prelaznom roku je u dogovoru sa Barakom Baharom. Praksa je takva u Crvenoj zvezdi da se uvek razgovara sa trenerom kada se identifikuju igrači. Trener ima svoje želje u skladu sa filozofijom, upoznao nas je s tim i tako smo i radili.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike