Čukarički prodao mladog štopera u Rusiju! Doveli ga sa 15 godina i sada lepo zaradili

14.09.2023

19:21

0

Autor: 24sedam

Još jedan dobar posao kluba sa Banovog brda

Čukarički prodao mladog štopera u Rusiju! Doveli ga sa 15 godina i sada lepo zaradili
Drezgić u dresu Čukaričkog - Copyright FK Čukarički

Uroš Drezgić je potpisao ugovor sa Rubinom iz Kazanja, članom ruske Premijer lige, saopštio je njegov dosadašnji klub Čukarički. Brđani su tako skoro sigurno završili svoje poslovanje u ovom prelaznom roku.

Sada već bivši štoper Brđana potpisao je ugovor sa klubom iz Tatarstana na četiri godine. Drezgić je tako postao treći igrač koji je sa Banovog brda u kratkom vremenskom intervalu otišao u Rusiju.

Pre njega član Amkara postao je Miroslav Bogosavac, dok je Marko Rakonjac potpisao ugovor sa moskovskom Lokomotivom.

- Nijedno tržište, pa ni rusko, nije novo za Čukarički – kazao je sportski direktor Brđana Vladimir Matijašević, koji je potom nastavio:

- U Drezgiću smo prepoznali talenat, doveli smo ga u Čukarički sa 15 godina. Prošao je Omladinsku školu našeg kluba, ovde se formirao i razvijao kao igrač, bio je poslednjih godinu dana standardan član startne postave, stigao i do dresa mlade reprezentacije Srbije. Pokazao je tek deo raskošnog potencijala, siguran sam da je izabrao najbolju ligu za razvitak, s obzirom na stil igre i konstituciju. Verujem da će tek "nadoći" u narednom periodu, u respektabilnom klubu kao što je Rubin iz Kazanja.

Čukarički nije objavio koliko je zaradio, ali se nezvanično pominje suma od milion i po evra.

Čukarički ima spremne zamene za Drezgića na mestu štopera.

- Sve što radimo u klubu, sve je planski. Doveli smo dvojicu iskusnih štopera, Ognjena Vranješa i Vukašina Jovanovića, kojeg čekamo da se oporavi od povrede. Imamo dvojicu mladih igrača na poziciji štopera iz naše Omladinske škole, Bojana Kovačevića i Vojina Serafimovića, doveli smo talentovanog Luku Subotića i prilično smo "pokriveni" što se tiče tih mesta u timu. Zbog toga smo i pustili Drezgića kad je stigla dobra ponuda i za igrača i za klub.

Do kraja prelaznog roka u Srbiji ostao je još jedan dan.

- To bi trebalo da je to za ovo leto, ali nikad se ne zna – ostao je zagonetan Matijašević.

Bonus video:

https://www.youtube.com/watch?v=3rnDCG8M4qo

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike