Marko Gobeljić ima novi klub: Vojnik Crvene zvezde se seli u Grčku, igraće sa bivšim napadačem Partizana

09.09.2023

21:46

0

Autor: P.K.

Posle šest godina i više od 200 utakmica, "Gobelja" odlazi i igraće za drugi klub

Marko Gobeljić ima novi klub: Vojnik Crvene zvezde se seli u Grčku, igraće sa bivšim napadačem Partizana
Marko Gobeljić, arhiva - Copyright MN Press

Bivši igrač Crvene zvezde Marko Gobeljić pronašao je novu sredinu. Ove sezone će igrati za Kifisiju u Grčkoj, nakon što je šest godina nosio crveno-beli dres. On je jedan od poslednjih igrača iz vremena Vladana Milojevića, kada je počeo ovaj uspon crveno-belih.

Otišao je iz tima sa Ljutice Bogdana bez obeštećenja nakon što mu je trener Barak Bahar rekao da nije u njegovim planovima.

Kifisija je posle tri kola grčke Superlige na devetom mestu sa tri boda. Imaće Gobeljić tamo društvo za lakšu adaptaciju na novu sredinu, pošto dres ovog atinskog kluba od ovog leta nosi nekadašnji napadač Partizana Ognjen Ožegović.

Gobeljićev ugovor sa grčkom ekipom potpisan je do završetka sezone, a Crvena zvezda neće imati nikakvu finansijsku korist od njegovog prelaska, jer napušta klub kao slobodan igrač.

Gobeljić je stigao u Crvenu zvezdu 2017. iz Napretka iz Kruševca. Tokom vremena provedenog u crveno-belom dresu, osvojio je ukupno šest prvenstvenih titula i tri nacionalna kupa, a učestvovao je i u Ligi šampiona dva puta.

Iako je originalno bio vezista, veći deo karijere u Zvezdi proveo je na poziciji beka.

Prema zvaničnoj statistici Crvene zvezde, koja od kraja prošle godine računa nastupe i u prijateljskim utakmicama, odigrao je 231 meč za crveno-bele, uključujući i 52 u evropskim takmičenjima. Ukupno je zabeležio 12 golova i napravio 22 asistencije.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike