Srbin vodi Amerikance na Olimpijske igre u Parizu! Paunovićev kum dobio ogromnu čast!

07.09.2023

10:29

0

Autor: D. P.

Srbin selektor SAD

Srbin vodi Amerikance na Olimpijske igre u Parizu! Paunovićev kum dobio ogromnu čast!
Veljko Paunović Marko Mitrović - Copyright Profimedia

Mladi srpski fudbalski stručnjak Marko Mitrović postavljen je za novog selektora reprezentacije Sjedinjenih Američkih Država za igrače do 23 godine.

Mitrović preuzima U23 posle godinu i po dana rada sa U19, a njegovu doskorašnju dužnost preuzoe je američki trener Majkl Ensijen.

Mitrović će voditi ekipu Amerike na OI u Parizu 2024. godine.

- Ne možemo biti više uzbuđeni što će Marko i Majkl nastaviti da budu važan deo našeg muškog programa, jer oba tima služe kao ključni koraci na putu nacionalnog tima - rekao je sportski direktor fudbalskog saveza Met Kroker.

- Tokom svog rada sa U19, Marko je bio ključan u vođenju naših talenata u usponu i radujemo se što će sada voditi našu mušku reprezentaciju do 23 godine, jer ova starosna grupa pruža igračima neverovatnu priliku da nastave svoj razvoj.

Mitrović je sa U19 imao šest pobeda iz šest mečeva, a trijumfovao je protiv selekcija Engleske, Hrvatske i Norveške.

- Bila mi je čast da radim za američki fudbal i izuzetno sam ponosan na priliku da predvodim SAD na Olimpijadi - rekao je Mitrović.

- Iz prve ruke sam video igrače sa visokim potencijalom kako se uzdižu kroz naš sistem razvoja i uzbuđen sam što će ponosno predstavljati svoju zemlju na tako važnoj sceni. Olimpijske igre će biti posebna platforma za naše igrače i jedva čekam da nastavim pripreme.

Mitrović je bio pomoćnik Veljka Paunovića tokom rada sa U20 selekcijom Srbije, koja je osvojila SP na Novom Zelandu 2015. godine, da bi ga kasnije pratio kao asistent u Čikagu i Redingu.

BONUS VIDEO:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike