"Lisice" došle pod čekić: Mojesov Vest Hem deluje baš moćno na startu Premijer lige

23.08.2021

21:34

0

Tim iz Londona ponovo protivniku spakovao četiri gola

"Lisice" došle pod čekić: Mojesov Vest Hem deluje baš moćno na startu Premijer lige
Copyright Said Benrahma, Vest Hem/Tanjug/AP Photo/Alastair Grant)

Fudbaleri Vest Hema zabeležili su i drugu pobedu u Premijer ligi, pa sada posle odigranih 180 minuta u novoj sezoni drže čelnu poziciju sa maksimalnih šest bodova kao i Liverpul, Brajton, Totenhem i Čelsi.

“Čekićari” su nakon trijumfa u Njukaslu (2:4) uspeli da savladaju Lester pred svojim navijačima sa ubedljivih 4:1, a golove su postigli Pablo Fornals u 26, Said Banrahma u 56 i Majk Antonio u 80. i 84. minutu. Jedini pogodak za goste bio je delo Jurija Tilemansa u 69. minutu.

Ekipa trenera Dejvida Mojesa pokazuje da raspolaže izuzetnim napadačkim potencijalom, tako da su došli do prednosti preko Španca Fornalsa sredinom poluvremena, nakon što je dobio upotrebljiv pas od Benrahme. Alžirac  se u 56. minutu i sam upisao u strelce zahvaljujući asistenciji najboljeg aktera utakmice Majka Antonija.

Sudija Majkl Oliver/Tanjug/AP Photo/Alastair Grant)

Tada je već bio znatno olakšan posao domaćoj ekipi, budući da je sudija Majkl Oliver pokazao crveni karton Ajozu Perezu zbog njegovog pregrubog starta. Iako sa igračem manje, “lisice” su smanjile vođstvo i dalje od toga nisu mogle. U finišu su pali i dozvolili igračima Vest Hema da se razmašu i preko Antonija dođu do ubedljive pobede – 4:1.

Prvoplasirani Vest Hem i u sledećem kolu ostaće u prestonici. Na programu je mali gradski derbi protiv Kristal palasa, dok Lester ide u goste Noriču.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike