Mesi režirao čudesni preokret za finale kupa, ova druga asistencija će vas ostaviti bez reči! (VIDEO)

24.08.2023

11:02

0

Autor: P.K.

Inter samo pobeđuje kad je stigao jedan od najboljih svih vremena

Mesi režirao čudesni preokret za finale kupa, ova druga asistencija će vas ostaviti bez reči! (VIDEO)
Lionel Mesi - Copyright Profimedia

Lionel Mesi je možda i najbolji fudbaler svih vremena, ali šta se desi kad ga stavite u nešto slabiju ligu? Tačno ono što biste očekivali! Inter Majami prosto ne zna da izgubi od kada je za njih zaigrao omaleni Argentinac!

"Ružičasti" su vezali nekoliko pobeda u prvenstvu, sigurno idu ka begu sa začelja, osvojili su Superkup, što im je prvi trofej u istoriji, a sada su se plasirali u finale US Open kupa, što je američka verzija nacionalnog kupa i najstarije takmičenje u SAD.

Plasman u finale bio je čudesan, pošto je Sinsinati vodio 2:0, a onda je na scenu stupio Mesi.

On je imao dve fantastične asistencije, a Leonardo Kampana je postigao dva gola. Ova druga je posebno bila fenomenalna jer je usledila samo minut do kraja isteka nadoknade vremena. Mesi je sa oko 20 metara nestvarno "savio" loptu, a ova "kifla" je pogodila napadača "u trepavicu", tako da se samo poklonio i doneo produžetak.

Uživajte:

U nadoknadi vremena, Hosef Martinez je doneo Interu potpuni preokret, ali se Sinsinati nije predavao, tako da je Juja Kubo dao gol za 3:3 i penale. Ovo je Interu druga penal serija u samo četiri dana.

Mesi je, naravno, pogodio, ali je opet heroj bio golman Drejk Kalender, koji je odbranio penal Niku Haglundu.

- Uspeli smo da preokrenemo u mnogo utakmica, što govori više o karakteru tima, a ne toliko o igri. Jasno, mnogo olakšava to što imamo najboljeg igrača na svetu, pa možemo da stanemo iza njega kad treba – rekao je trener Majamija Tata Martino.

Inter će u finalu US Open kupa 27. septembra igrati protiv Hjuston Dinama, koji je pobedio Real Solt Lejk sa 3:1 u drugom polufinalu.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike