Tadić promašenim penalom režirao dramu! Bivši partizanovci sa igračem manje namučili moćni Fener!

13.08.2023

23:22

0

Autor: A. Š.

Istanbulski velikan je, ipak, uspeo da sačuva tri boda na svom terenu protiv Gazijentepa

Tadić promašenim penalom režirao dramu! Bivši partizanovci sa igračem manje namučili moćni Fener!
Dušan Tadić - Copyright MN Press

Prošlosezonsko šampionsko slavlje Galatasaraja očigledno je i te kako zabolelo crno-žuti deo Istanbula, pa su čelnici Fenerbahčea ovog leta stvorili prilično moćan tim. Između ostalih, doveli su na Bosfor Dušana Tadića i Edina Džeka, koji su na premijeri nacionalnog šampionata bili najzaslužniji za trijumf protiv Gazijentepa – 2:1.

Ipak, daleko od toga da je istanbulskom velikanu bilo lako. Ekipa nekadašnjih Partizanovih prvotimaca Lazara Markovića i Marka Jevtovića i te kako je namučila favorizovanog rivala kojem posao nije olakšala ni brojčana nadmoć na terenu duže od sat vremena.

A počelo je idilično za Fener. Već u trećem minutu Tadić je asistirao Džeku za vođstvo, bosanskohercegovački napadač je u 18. duplirao prednost, a onda je u 23. minutu Maksim dobio drugi žuti karton i Gazijentep je pored dva gola zaostatka ostao i sa igračem manje.

Ali, umesto goleade u mreži gostiju koju su svi očekivali, usledilo je nešto potpuno suprotno. Gazijentep je u petom minutu nadoknade prvog poluvremena uspeo da prepolovi zaostatak, da bi promašeni penal Dušana Tadića u 54. minutu (odbrana golmana) uneo veliku dramu u ostataka meča.

Posebno opasno po domaćina bilo je u poslednjim sekundama nadoknade vremena, kada je lopta pogodila kapitena Orlova u ruku u kaznenom prostoru Fenera, ali posle konsultacija sa VAR sobom glavni arbitar meča je umesto na belu tačku pokazao igračima put u svlačionicu.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike