Partizanu srce na mestu kada je Zdjelar u timu, Pantić od starta Stanojevićeva želja (SASTAV)

25.08.2021

16:43 >> 14:36

0

Vezni igrač vraća se u tim za utakmicu sezone protiv Santa Klare

Partizanu srce na mestu kada je Zdjelar u timu, Pantić od starta Stanojevićeva želja (SASTAV)
Copyright Miloš Jojić, Danilo Pantić, Aleksandar Stanojević, Nemanja Jović, Saša Zdejlar/FK Partizan

Crno-beli sutra uveče (21.00, Arena sport) igraju meč sezone protiv Santa Klare u kojem će morati da ponište prednost (2:1) rivala iz prvog duela ostvarenu u Ponta Delgadi na Azorskim ostrvima.

Šta je pokazao meč na stadionu “Sao Migel”? Potvrdio je raniji stav da će se za prolaz u grupnu fazu Lige konferencija boriti dva tima sličnog kvaliteta i da su igrači trenera Daniela Ramosa sa svim Brazilcima u timu klasični predstavnici portugalske fudbalske škole.

Dakle, u Santa Klari dominiraju igrači odlične tehnike, respektabilne brzine i taktičke obučenosti, manje fizičke snage i slabijeg voljnog momenta. Ova dva nedostatka čine ih ranjivim i zato Partizan ima svoju šansu u ovom meču.

Šta je potrebno popraviti da bi rezultat bio drugačiji? Odgovor na ovo pitanje dao je trener Aleksandar Stanojević – agresivnost. Jača odbrana, koja mora da počinje duboko na njihovoj polovini, a to podrazumeva pritisak na loptu i igrače pre nego što dobiju priliku da se okrenu licem ka golu Aleksandra Popovića.

Aleksandar Popović/FK Partizan

U prvom meču taj pritisak gotovo da i nije postojao. Portugalci su bez većih problema prenosili težište igre nadomak kaznenog prostora crno-belih, stavljajujući na ozbiljne ispite poslednju liniju tima. Tako su dolazi do prilika, pa i pogodaka, što je u jednom trenutku pretilo da se pretvori u totalni igrački i rezultatski debakl.

Ipak, posle drugog gola, Partizanovi igrači stali su bliže protivnicima. Odatle su došle neke osvojene lopte, stavljeno je do znanja rivalu da se može i čvršći gard zauzeti, pa je u tom periodu i popravljen utisak o igri na Azorima.

MN Press

Ona će svakako u četvrtak uveče biti značajno drugačija, jer najavljen je povratak iz povrede Saše Zdjelara, pa i Danila Pantića. Ovaj drugi mogao bi da istisne iz ekipe Bibarsa Natha, koji upadljivo teško podnosi ritam evropskih utakmica i zato bi mogao da se preseli na klupu, ali ključna stvar za izgled Partizana je prisustvo Zdjelara na terenu.

Iskusni vezni igrač je tihi lider ekipe, neko ko reguliše tempo, podešava stepen agresivnosti i loptama menja ritam igre. Naravno, zabrinjava njegova fizička spremnost, naročito u ovom trenutku kada bi Stanojević pred ključnu evropsku utakmicu mogao da izdiktira tim sa nekoliko sveže oporavljenih fudbalera, pa će i zbog toga strateg crno-belih biti prinuđen da pravi balans. To nikako neće značiti odustajanje od ideje podizanja agresivnosti u odbrani, ali će svakako uticati na intenzitet agresije.

Od rekovalescenata Ivan Obradović je siguran od prvog minuta u timu, jer će zaigrati umesto “požutelog” Slobodana Uroševića. Pred samu utakmicu doneće se procena da li će Pantić zaigrati umesto Natha ili Jovića, odnosno ako povratnik iz Čukaričkog dobije mesto Izraelca, da li će onda i mladi reprezentativac zaigrati na levoj strani umesto Filipa Holendera.

Partizan će i ovu utakmicu zaigrati u formaciji 4-2-3-1, u sastavu: Popović – Miljković, Vujačić, Saničanin, Obradović – Zdjelar, Jojić – Marković, Pantić (Natho), Holender – Rikardo.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike