Gotovo! Ronaldo je dobio saigrača kakvog samo poželeti može! (VIDEO)

01.08.2023

20:27

0

Autor: D. N.

Navodno, plaćen je 30 miliona evra

Gotovo! Ronaldo je dobio saigrača kakvog samo poželeti može! (VIDEO)
Kristijano Ronaldo - Copyright Profimedia

Nema dana kada se ne objavi da je neki fudbaler prešao iz Evrope na Bliski istok, tačnije u Saudijsku Arabiju. Tako je ozvaničen i transfer Sadija Manea iz Bajerna u Al Nasr, pa će sada igrati sa Kristijanom Ronaldom.

Navodno su ga Saudijci platili 30 miliona evra, pošto je ugovor sa Bajernom važio još dve godine. Nemci su za 31-godišnjeg krilnog napadača Liverpulu prošlog leta platili 32 miliona.

Prema novom, trogodišnjem ugovoru zaradiće 120 miliona evra, odnosno 40 po sezoni, s objavljen je i promotivni spot.

Mane je napustio redove velikana iz Minhena, u kojem se prilično loše snašao posle dolaska iz Liverpula. Ali kao što je red, Nemci su se Senegalcu, dvostrukom najboljem igraču Afrike i javno zahvalili.

- Hvala Maneu na prethodnoj sezoni. Nije mu bilo lako jer se povredio baš pred Mundijal i nije mogao da igra za reprezentaciju Senegala koga je prethodno vodio do titule na Afričkom kupu nacija. Zbog duže pauze nije mogao da u Bajernu pruži onoliko koliko se nadao. Zato smo doneli zajedničku odluku da počne novo poglavlje u karijeri. Želimo mu mnogo uspeha u Al Nasru - izjavio je predsednik Bajerna Jan-Kristijan Drezen.

Za Bajern je odigrao 38 utakmica u svim takmičenjima, uz 12 golova. Pre toga igrao je i za Mec, Salcburg i Sautempton iz kojeg je i došao u Liverpul.

Mane je stigao u Al Nasr posle Marcela Brozovića, Seka Fofane i Aleksa Teljesa koji su akvizicije u ovom prelaznom roku. 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike