„Srpska banda“ u Firenci dobila vođu: Uradićemo sve da Fjorentinu vratimo u vrh

26.08.2021

15:15 >> 15:21

0

Autor: Adam Štulić

Matija Nastasić zvanično promovisan u Firenci

„Srpska banda“ u Firenci dobila vođu: Uradićemo sve da Fjorentinu vratimo u vrh
Copyright Matija Nastasić na promociji u Firenci foto: Profimedia/

Posle devet godina Fjorentina je ponovo predstavila Matiju Nastasića. Prvi put je stigao u Firencu kao golobradi dečak, pre nekoliko dana zadužio je klupsku opremu kao jedan od najiskusnijih igrača u timu, koji ima ambicije da se vrati u vrh italijanskog fudbala.

Nekadašnji đak Partizana nije krio sreću zbog povratka na „Artemio Franki“.

– Pošli put sam stigao kao klinac. Kada sam saznao da postoji prilika da se vratim, nisam razmišljao dva puta. Spreman sam i motivisan da pomognem timu – rekao je Nastasić na zvaničnoj promociji.

Iskusni defanzivac postao je tako četvrti član „bande na IĆ“, koju bi trebalo da predvodi, pored Nikole Milenkovića, Dušana Vlahovića i Alekse Terzića, koji je bio među rezervistima na otvaranju sezone i porazu Fjorentine od Rome (3:1).

– Razgovarao sam sa svima kada sam stigao. Nikada u očima Vlahovića i Milenkovića nisam video želju da napuste Firencu. Veoma su srećni što su ovde, nema sumnje da su 100% fokusirani na Fjorentinu. Daće sve od sebe da „violu“ vrate na vrh – uveren je Nastasić.

Doskorašnji fudbaler Šalkea istakao je da ekipa nije zaslužila poraz u Rimu, dodavši da će trener odlučiti da li će debitovati predstojećeg vikenda u Firenci protiv Torina.

– Dobro sam, maksimalno spreman za subotnji meč. Spreman sam da pomognem timu, svi moramo da damo sve od sebe ako želimo dobru sezonu. Serija A se puno promenila u poređenju s mojim prvim boravkom ovde, sada mnogi timovi igraju na ubedljiv način, a ne samo da ne prime gol.

Nastasić je zadužio ljubičasti dres s brojem 55, pošto su 15 (nosio je prvi put u Fjorentini) i 5 (imao na leđima u Šalkeu) bili zauzeti.

Pročitajte još

– Od prvog dana kada sam stigao stvorio sam posebnu vezu s ovim gradom. Uvek sam govorio da bih voleo da se jednom vratim u Firencu. Nikada nisam izgubio kontakt sa zaposlenima u klubu, ostao sam „vezan“ i nadam se da ću ovde ostati što je duže moguće – kazao je Matija Nastasić.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike