Još jedan naš kod Rumuna posle Belodedića: Uzimaju Srbina u reprezentaciju pre nego što ga se Piksi seti (VIDEO)

26.08.2021

17:08 >> 17:23

0

Jovan Marković, momak rođen 2001. godine u Beogradu postaje reprezentativac Rumunije

Još jedan naš kod Rumuna posle Belodedića: Uzimaju Srbina u reprezentaciju pre nego što ga se Piksi seti (VIDEO)
Copyright Jovan Marković/Printscreen

Rumunski selektor Mirel Radoj planira da pozove u reprezentaciju mladog Srbina Jovana Markovića kako bi se sa dnevnog reda skinula polemika da li će 20-godišnji Beograđanin jednog dana nositi dres “orlova” ili selekcije naših istočnih komšija.

Jovan Marković igra za Univerzitateu iz Krajove, nastupa kao ofanzivno krilo ili špic. U prošlosti je zabeležio nekoliko mečeva za mlađe selekcije Rumunije, a kako ovog leta igra u doličnoj formi Radoj namerava da mu pruži priliku dok se toga nisu dosetitili ljudi iz Fudbalskog saveza Srbije. Inače, njegova forma poklopila se sa odlukom da smrša, pa je tako posle izgubljenih 12 kilograma viška tokom leta postao brži i nezgodniji za čuvanje defanzivcima u rumunskom šampionatu.

Marković iza sebe ima tešku životnu priču. Rodio se u Beogradu 2001. godine, kao dete iz mešovitog braka Srbina i Rumunke. Ubrzo nakon rođenja porodica se preselila u domovinu njegove majke, da bi tu i ostao da ga čuvaju majka i ujak, dok su roditelji otišli u inostranstvo. Prema njegovim rečima nije više u kontaktu sa ocem i majkom, a ujak mu je nedavno umro tako da se sada on brine o baki. Poziv u rumunsku reprezentaciju doživljava kao veliku čast:

– Za mene je to veliki korak, nadam se da ću početi i biti tamo u drugim prilikama. Mislio sam da ću biti u mladoj reprezentaciji. Trener i moji saigrači su me obavestili da mi je stigao poziv, a prva osoba koju sam pozvao bila je moja baka. Iza mene je težak period, morao sam da regulišem kilažu, a trener mi je dao samopouzdanje i nadam se da ga neću razočarati – rekao je Marković.

 

Marković objašnjava kako je uspeo preko leta, za četiri nedelja da skine 12 kilograma:

– Izgubio sam oko 12 kilograma za 3-4 nedelje. Mislim da ne postoje tajne kada želite da smršate, posebno u mom slučaju, jer sam mladi i još sam sportista. Jednostavno sam jeo mnogo manje i mnogo više trenirao, uključujući i individualno, za to vreme sam radio i po tri treninga dnevno – rekao je Marković, a prenosi Prosport.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike