Oprezno sa Vlahovićem: Italijanski lekar objasnio koliko je ozbiljna hronična pubalgija kod fudbalera

24.07.2023

11:15

0

Autor: D. P.

Nije naivno uopšte

Oprezno sa Vlahovićem: Italijanski lekar objasnio koliko je ozbiljna hronična pubalgija kod fudbalera
Copyright Profimedia

Trener Juventusa Masimilijano Alegri objasnio je kakav je trenutni status Dušana Vlahovića.

Srpski reprezentativac se na kraju prošle sezone dugo nalazio van tima, a proteklih dana otkriveno je da ima problem sa hroničnom pubalgijom. Ovaj problem dolazi kao posledica dugog bolovanja i nelečenja prepona, što sada usložnjava oporavak i donosi mnogo nepoznanica.

- Dušan? Trudimo se da ga koristimo na najbolji način. Ne smemo zaboraviti da ga je na kraju prošle sezone zaustavio problem sa preponom, tako da sada ne smemo da ga preopterećujemo. Nadamo se da ćemo ga imati u najboljoj kondiciji za početak sezone - rekao je Alegri.

Doktor Antonio Guljelmi za "calciomercato.it" priča o lečenju pubalgije

- Mnogi mladići u omladinskoj akademiji zbog ove patologije ne mogu da idu dalje. Danas postoje važne inovacije sa konzervativnim intervencijama koje su minimalno invazivne, jednostavne i daju odlične rezultate - kaže lekar i nastavlja:

- Što se ranije prepozna problem i počne sa lečenjem, biće bolje. Forsiranje dovodi do pratećih patologija, a to se odnosi na sve sportske povrede. Neophodno je prepoznati razlog pubalgije da biste razumeli koju vrstu lečenja koristiti. Kraj sezone je onaj na kome najviše radim jer igrači znaju da mogu da se oporave na vreme, dok tokom godine pokušavamo da odložimo problem.

Na slučaju Vlahovića, doktor nastavlja da objašnjava povredu:

- Ne postoji jedinstveno rešenje za rešavanje bolova u preponama. Čak i najbolja tehnika ne garantuje 100 odsto uspeh u svim slučajevima, a ovo je fundamentalni aspekt koji treba uzeti u obzir. Često postoji nekoliko uzroka koji dovode do recidiva i ne kaže se da konačni rezultat dovodi do potpunog oporavka. Prema Dušanovim rečima, pretpostavlja se da su se javili i drugi pridruženi uzroci koji nisu omogućili potpuno razrešenje, pa su zbog toga bile neophodne različite vrste intervencija.

BONUS VIDEO:

Instagram

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike