Baš je moćan Nagelsmanov Bajern

28.08.2021

18:39 >> 18:50

0

Autor: Adam Štulić

Nemački šampion uništio Hertu

Baš je moćan Nagelsmanov Bajern
Copyright Robert Levandovski foto: Tanjug/AP Photo/Matthias Schrader

Baš je moćan Nagelsmanov Bajern. Malo „štucanje“ na početku sezone samo je dodatno motivisalo fudbalere minhenskog velikana da odmah pokažu svim rivalima kako ne treba mnogo da se nadaju da će ih u dogledno vreme skinuti sa nemačkog trona.

Posle startnog remija u Menhengladbahu, Bavarci su nanizali četiri pobede (Borusija Dortmund u Super kupu Nemačke 3:1, Keln u Bundes ligi 3:2, Bremer u Kupu 12:0), od kojih su poslednju ostvarili u subotu uveče protiv nedorasle Herte – 5:0.

Gostima iz Berlina se smeši prošlosezonska košmarna sezona u kojoj su u poslednjem momentu uspeli da izbegnu selidbu u niži rang. Ni promene u sportskom sektoru, ni dodatna ulaganja, nisu pomogla Herti da na startu takmičarske godine pokaže kako je lani bio samo loš period, a na sve nevolje, na „Alijanc areni“ su ostali i bez najzvučnijeg pojačanja ovog leta Stevana Jovetića, koji je zbog povrede morao da napusti igru posle samo 20 minuta.

S druge strane, Bavarci izgledaju baš onako kako bi trebalo da izgleda tim šampionskog kova. Predvođeni maestralnim Robertom Levandovskim, „gazili“ su rivala od prvog do poslednjeg minuta meča, koji je praktično bio rešen posle nešto više od pola sata igre.

Miler je već u 6. minutu doneo vođstvo Bajernu, da bi Levandovski u 34. najavio konačan epilog meča. Kada je u 49. Musijala povisio prednost Bajerna na 3:0 bilo je jasno da tri boda ostaju u Minhenu, ali to nije smetalo Levandovskom da sa još dva gola (70’ i 84’) overi najubedljiviji trijumf u subotnjem programu Bundes lige.

Ranije danas Keln je bio bolji od Bohuma (2:1), Majnc je na svom stadionu savladao Grojter Firt (3:0), dok su pobede u gostima ostvarili Bajer Leverkuzen protiv Augzburga (4:1) i Frajburg u Štutgartu (3:2). Ajntraht je, bez Filipa Kostića, koji nije bio ni na klupi, igrao 1:1 protiv Armenije Bilefeld.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike