Ovo je Premijer liga u svom punom sjaju! Liverpul i Čelsi igrali za fudbalske sladokusce

28.08.2021

18:51 >> 19:20

0

Autor: Adam Štulić

Remi posle kojeg niko nije najsrećniji

Ovo je Premijer liga u svom punom sjaju! Liverpul i Čelsi igrali za fudbalske sladokusce
Copyright Detalj s meča Liverpula i Čelsija foto: Tanjug/Mike Egerton/PA via AP

Sa velikim nestrpljenjem iščekivao se prvi pravi ovosezonski derbi u Premijer ligi. Sve oči Ostrvljana, ali i ljubitelja fudbala širom Evrope, bile su uprte na „Enfild“ gde su im Liverpul i Čelsi prikazali fudbal za uživanje. Na kraju 1:1 i osećaj da nijedan tim nije previše zadovoljan „samo“ bodom.

Duel aktuelnog i bivšeg prvaka Evrope zadovoljio je ukuse i najprobirljivijeg fudbalskog fana. Sjajan tempo, pregršt šansi, puno uzbuđenja, „vatru“ na terenu… Baš sve je večeras moglo da se vidi na kultnom liverpulskom stadionu.

„Plavci“ su poveli posle sjajne reakcije na Haverca na prvoj stativi, kada je posle centaršuta Risa Džejmsa iz kornera sa leve strane, temenom udario loptu i lobovao Alisona, koji nije imao šanse da loptu spreči da završi u njegovoj mreži.

Međutim, Klopov Liverpul nije ekipa koja tek tako pada. Pogotovo ne kada ima svoj „kop“ iza leđa. Jurnuli su „redsi“ ka golu rivala, što im se isplatilo u samoj završnici prvog poluvremena, kada je posle velike gužve u kaznenom prostoru Čelsija, Džejms rukom sprečio Manea da postigne gol, zbog čega je dobio direktan crveni karton.

„Zakuvalo“ se tada na travi „Enfilda“, fudbaleri oba tima ušli su u raspravu i gurkanje, a kada se situacija vratila pod kontrolu, Salah je rutinski najstrožu kaznu pretvorio u gol za izjednačenje.

Posle svega viđenog u prvom delu igre, očekivalo se da će nastavak doneti još više uzbuđenja, ali golova do kraja nije bilo. Napadao je Liverpul, konstantno je pokušavao da brojčanu prednost na terenu materijalizuje loptom u mreži Mendija, ali u tome nije uspeo pa su na kraju dva pretendenta na šampionski tron podelili po bod.

Prethodno, Siti je na „Etihadu“ ponizio Arsenal (5:0), Aston Vila i Brentford su igrali 1:1, Everton je slavio kao gost protiv Brajtona (2:0). Mečevi Nukasla i Sautemptona, odnosno Vest Hem i Kristal Palasa završeni su identičnin rezultatom (2:2), dok je Lester u Noriču slavio 2:1.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike