Vest Hem bez navijača na startu Lige Evrope! UEFA ne prašta huliganizam!

23.06.2023

23:40

0

Autor: A. Š.

Londonski klub sankcionisan je zbog toga što su njegovi fanovi u finalu Lige konferencija pogodili u glavu fudbalera Fiorentine Kristijana Biragija

Vest Hem bez navijača na startu Lige Evrope! UEFA ne prašta huliganizam!
Copyright Profimedia

UEFA ne prašta huliganizam. Osetio je to na svojoj koži Vest Hem, koji će na startu Lige Evrope biti lišen pomoći svojih navijača.

„Čekićari“ su se plasirali u drugo po jačini UEFA klupsko takmičenje osvajanjem Lige konferencija, međutim u finalu protiv Fiorentine fanovi londonskog kluba su napravili incident zbog kojeg su disciplinci evropske kuće fudbala izrekli kaznu Vest Hemu.

Zbog toga što su Kristijana Biragija pogodili tvrdim predmetom u glavu i tom prilikom mu je i raskrvarili, UEFA je zabranila „čekićarima“ da vode organizovano navijače na jedan meč u Ligi Evrope naredne sezone, dok je druga utakmica uslovno ukoliko navijači Vest Hema naprave još neki prekršaj.

Pored toga, kasa kluba iz Londona biće praznija za 43.000 funti zbog tog incidenta, kao i dodatnih 6.900 funti zbog toga što je kompletna klupa utrčala u teren posle postizanja pobedničkog gola.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike