I Vojvodina trenira pred kvalifikacije: Hoćemo da se pripremimo za sve!

19.06.2023

23:13

0

Autor: A. S.

Batak obavio prozivku, ali ekipa još uvek nije kompletna

I Vojvodina trenira pred kvalifikacije: Hoćemo da se pripremimo za sve!
Fudbaleri Vojvodine počeli pripreme - Copyright FK Vojvodina.rs

I fudbaleri Vojvodine su danas i zvanično započeli pripreme za novu sezonu 2023/24.

Nakon što su tokom vikenda odrađeni lekarski pregledi, vreme je da se novosadska stara dama vrati treninzima kako bi se što pre i što bolje spremili za kvalifikacione mečeve u Ligi konferencija.

Šef stručnog štaba Radoslav Batak danas je obavio prozivku, a na njegovom spisku je čak 41 igrač.

U planu je da Voša prvi deo priprema odradi na terenima FC „Vujadin Boškov“, dok će od 30. juna do 15. jula, kao i prošle godine, trenirati na Mariborskom Pohorju.

- Brzo je prošao odmor, ali iskoristili smo ga aktivno, znamo gde smo stali. Ove godine hoćemo još više da napravimo korak više, da Vojvodina bude poznata po svojim igračima iz omladinske škole, ali koliko će igrati, zavisi od njih, kako će raditi i kako će se uklopiti. Maksimalno smo fokusirani na ono što je pred nama, postavili smo ciljeve i znamo koji su. Videćemo sve kako će izgledati, ali želimo korak više, prošle sezone smo bili peti. Hoćemo da ostavim utisak u Evropi, a u prvenstvu imamo sve uslove da ostvarimo još bolje rezultata. Vojvodina treba da bude reprezent kao što je i bila kroz svoju istoriju – rekao je Batak.

Tokom prvog dela priprema, očekuju ih i prijateljske utakmice, a onda će Batak skratiti spisak, pa u Sloveniju putuje 28 fudbalera.

- Već smo izmenili program, odigraćemo dve utakmice u prvih 10 dana i ti mladi igrači treba da dobiju šansu, ali i da budu strpljivi. Neki će dobiti šansu, ali ako je ne dobiju, to ne znači da treba da odustanu. Ja sam sa 18 godina dobio priliku i opet nisam imao 90 minuta, pa sam to dočekao tek sa 24 godine, bio sam strpljiv, i kasnije me je put odveo u inostranstvo. Oni treba da budu posvećeni, jer mladi igrači danas moraju da čekaju svoju šansu. Naravno da postoje izuzeci. Imamo primer Jovana Miloševića, koji nije igrao, pa se kasnije vratio u tim i pomogao nam, ali ni on nije biološki sazreo kao igrač. Nije mogao da igra u kontinuitetu tri, četiri utakmice, ali to nije i ne treba da bude problem za mlade igrače. Treba da budu posvećeni i fokusirani i da budu spremni da iskoriste svojih pet minuta – rekao je Batak.

Na kraju, trener Vojvodine se osvrnuo i na predstojeći žreb za drugo kolo kvalifikacija za Ligu konferencija.

- Videćemo kakvog protivnika ćemo dobiti, ali mi hoćemo da se pripremimo za sve. Imamo šest nedelja do tada i nadam se da ćemo se predstaviti u pravom svetlu. To drugo kolo na papiru će biti lakše, ali po mom mišljenju moramo da se pripremamo za sve jednako i da nema opuštanja, jer to može da nam se obije o glavu - istakao je Batak.

Ekipi će se naknadno priključiti Iv Baraj, koji stiže dan kasnije, dok su od ponedeljka u Novom Sadu i Nikola Čumić i Mamadu Traore, koji su trenutno sa reprezentacijama.

Spisak igrača na startu priprema:

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by FK Vojvodina (@fk_vojvodina)

 

1. Lazar Carević 2. Nemanja Toroman 3. Ranko Puškić 4. Marko Bjeković 5. Milan Lazarević 6. Filip Antonijević 7. Igor Jeličić 8. Nemanja Ljubisavljević 9. Mamadu Traore 10. Đorđe Crnomarković 11. Asmir Kajević 12. Mirko Topić 13. Vladimir Miletić 14. Radomir Milosavljević 15. Aleksandar Busnić 16. Dejan Zukić 17. Uroš Nikolić 18. Filip Malbašić 19. Nikola Čumić 20. Iv Baraj 21. Uroš Kabić 22. Nemanja Nikolić 23. Ivan Vukčević 24. Mihajlo Ivanović 25. Milan Vidakov 26. Siniša Tanjga 27. Lukijan Abadžija 28. Milan Kovačev 29. Dragan Kokanović 30. Miloš Popović 31. Vanja Apostolovski 32. Uroš Paunović 33. Marko Kerkez 34. Luka Drobnjak 35. Lazar Jovanović 36. Stefan Bukinac 37. Uroš Vitas 38. Stefan Đorđević 39. Ognjen Bogunović 40. Branislav Milanov 41. Vuk Bogdanović

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike