Najvažniji dueli utakmice na Kipru: Da li je Zvezda oštećena?

17.09.2020

07:20 >> 16:13

0

Autor: Jovan Terzić

Evo koji su bili presudni detalji u eliminaciji crveno-belih iz kvalifikacija za Ligu šampiona

Najvažniji dueli utakmice na Kipru: Da li je Zvezda oštećena?
Copyright FK Crvena zvezda/Facebook/Nikola Mitić

Nisu uspeli fudbaleri Crvene zvezde u misiji da protiv Omonije obezbede evropsku jesen. Eliminisani su penalima, posle 1:1 u 120 minuta igre, ali će 1. oktobra imati priliku za popravni u susretu plej-ofa za Ligu Evrope. Protiv koga će to biti, saznaćemo u petak.

Statistički gledano, crveno-beli su više zaslužili pobedu (23:13 u šutevima, 8:4 u okvir gola, 51:49 posed lopte), međutim, Kiprani su bili maksimalno disciplinovani u svojoj igri i posvećeni isključivo svom golu. Imali su dosta sreće kod vodećeg pogotka posle kornera u 31. minutu, a iako je Ivanić u finišu poluvremena izjednačio, to ih nije poremetilo. Nastavili su da se brane i čekaju da umor stigne rivala…

Kada su ispunili cilj da stignu do penala, bili su hladnokrvniji i na krilima brazilskog golmana Fabijana – koji je odbranio šuteve Falćinelija i Degeneka – ostvarili istorijski uspeh plasmanom u poslednje kolo kvalifikacija za Ligu šampiona, gde će se sastati sa Olimpijakosom.

A, sve bi možda bilo drugačije da je engleski sudija Kris Kavano u 3. minutu isključio štopera Omonije, Mihaela Luftnera. Tražili su to gosti, pre svih Ben koji je u naletu oboren pred kaznenim prostorom Kiprana. Da se začula pištaljka, morao bi to da bude i crveni karton za Luftnera koji je bio poslednji igrač odbrane svog tima. Nije se to dogodilo, a upravo je Luftner kasnije ostao sam u petercu gostiju posle kornera i doneo prednost svom timu.

Taj duel, odnosno odluka arbitra, svakako ima veliki značaj, ali su ipak presudni bili odbranjeni penali Fabijana. Prvo Falćineliju u trećoj seriji, a odmah potom i Degeneku.

Evo hronološki i svih duela koji su bitno  uticali na konačan ishod utakmice u Nikoziji:

3. minut: Ben je bio u naletu sa idejom da ukrade loptu posle slabog povratnog dodavanja Luftnera ka golmanu, ali je završio na zemlji korak pred kaznenim prostorom Omonije. Tražio je faul, što bi značilo i crveni karton za češkog štopera, međutim, nije se čula pištaljka engleskog sudije Krisa Kavana.

45. minut: Aleksa Vukanović je bio uporan i na sredini terena ukrao loptu Tijagu Santosu, posle čega je započeo akciju iz koje je Mirko Ivanić na centaršut Bena doneo izjednačenje Crvenoj zvezdi.

67. minut: Refleks mačke demonstrirao je Milan Borjan na “volej” Erika Buteaka i sprečio domaćine da možda i ranije reše pitanje pobednika.

75. minut: Odlično je Ben dodao do Rodića na levoj strani, potom šutirao na njegovo povratno dodavanje, ali se isprečio Jan Lecjaks i verovatno sprečio pogodak Zvezdinog napadača. Bila je to odlična prilika za crveno-bele da povedu samo 15 minuta pre kraja.

penali: Kao što smo pomenuli, Fabijano je bio uspešniji prvo od Falćinelija, a onda i Degeneka. Za pobedu Omonije 4:2 penalima.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike