Upoznajte Barsinu novu nadu: Fransisko Trinkao od pola milijarde evra!

16.09.2020

08:00 >> 23:58

0

Autor: 24sedam

Mladi Portugalac ostavio odličan utisak na početku

Upoznajte Barsinu novu nadu: Fransisko Trinkao od pola milijarde evra!
Copyright Profimedia

Porede ga sa Luisom Figom i Kristijanom Ronaldom, a očekuje se da nasledi Lionela Mesija.

Veliki teret stavljen je na leđa 20-godišnjeg Fransiska Trinkaa, posebno zbog činjenice da njegovi prethodnici Kutinjo, Usman Dembele i Antoan Grizman – od kojih se takođe u Barseloni mnogo očekivalo – nisu (još) uspeli.

Ali, ako se po jutru dan poznaje, mladom Portugalcu predstoji lepa budućnost…

U svom prvom nastupu za katalonski klub, Trinkao je oduševio i trenera Kumana i navijače Barselone i špansku sportsku javnost.

Odlično je odigrao drugo poluvreme prijateljskog susreta sa drugoligašem Himnastikom iz Taragone (3:1), zbog čega je dobio pohvale Ronalda Kumana i naslovnu stranu “Mundo Deportiva”.

“Trinkao mađioničar”, značio bi u slobodnom prevodu naslov poznatog lista.

-Sviđa mi se kako se postavljao. Nekada bi utrčavao sa krila, a nekada otvarao prostor saigračima iz sredine. Ima kvalitet i radi se o odličnom transferu zadovoljan je bio Holanđanin posle provere svog tima.

-Mogu da igram bilo koju poziciju u napadu. Volim da napadam odbrambene igrače, to je u mom karakteru. Oduvek sam takav, to je moj stil igre, a Kuman mi je rekao da samo budem svoj – ispričao je Trinkao, koji je u sredu dobio još veće poverenje trenera i odigrao nešto više od sat vremena u proveri protiv Đirone (3:1).

Bivši špic Brage za Barselonu je potpisao još zimus, ali je napravljen dogovor da na “Kamp Nou” dođe ovog leta. Plaćen je 31.000.000 evra, plus napadač Abel Ruiz iz B tima.

Koliko u Barseloni veruju u njega najbolje pokazuje činjenica da je u ugovor stavljena otkupna klauzula čak 500.000.000 evra!

Trinkao je prošle sezone u 27 nastupa za Bragu dao osam golova. Prve takmičarske minute za katalonskog giganta mladi fudbaler mogao bi da upiše 27. septembra protiv Viljareala na “Kamp Nou”.

Prvi susret Barselone i Trinkaa dogodio se leta 2eta 2018. godine, kada je sa reprezentacijom Portugala osvojio Evropsko prvenstvo za omladince i našao se na deobi prvog mesta liste strelaca (pet golova, koliko i njegov sunarodnik Diogo Žota). Kontakt je uspostavljen, međutim, Katalonci nisu želeli u tom trenutku da plate 12.500.000 evra, koliko je Braga tražila za transfer.

U međuvremenu se zainteresovao i Juventus, ali su i Torinezi brzo odustali.

Levonogi napadač je tokom dečačkih dana bio i član slavnog Porta, ali najveći deo svog fudbalskog školovanja proveo u Bragi. Redovno je bio član mlađih selekcija Portugala, a nedavno je debitovao i za A reprezentaciju, protiv Hrvatske u Ligi nacija i ubedljivoj pobedi 4:1.

Novi poziv iz Barselone usledio je 2019, posle Svetskog prvenstva za igrače do 20 godina. Portugalci se nisu proslavili na tom turniru, ali je Bragina nada još jednom dobrim igrama skrenula pažnju na sebe.

Doskorašnji sportski direktor Barse Erik Abidal i tehnički sekretar Ramon Planes sastali su se sa menadžerom mladog fudbalera i ponudili 15.000.000 evra da već tog leta dođe u Španiju, ali ni tada Braga nije prihvatila ponudu. Nekoliko nedelja kasnije odbijena je i Atalanta.

Čelnici Barselone, ipak, nisu odustajali. Nastavili su da održavaju kontakt sa predstavnicima igrača i ljudima iz Brage, dok se Trinkao posvetio sticanju iskustva u portugalskoj Primeiri.

Dobrim igrama zaslužio je i poziv slavne Benfike, ali se upornost Barselone na kraju isplatila. Nisu uspeli Katalonci da spuste cenu koju je Braga još ranije postavila na 30.000.000, a morali su da im daju i Trinkaovog vršnjaka – Abela Ruiza.

Procenili su da će im Portugalac biti korisniji, a da ne bi rizikovali da ih prerano napusti stavili su otkupnu klauzulu pola milijarde evra. Jesu li pogodili, videćemo…

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike