Monči: U Sevilji slobodno šetam pse na ulici, u Romi mi nisu dali vremena da ispravim greške

31.05.2023

13:43

0

Autor: D. P.

Čovek koji povezuje večerašnje finaliste Lige Evrope

Monči: U Sevilji slobodno šetam pse na ulici, u Romi mi nisu dali vremena da ispravim greške
Copyright Profimedia

Sevilja i Roma večeras igraju za trofej Lige Evrope od 21.00 sat u Budimpešti. Španski klub nije izgubio finale, ali isto tako i Portugalac na klupi italijanskog tima Žoze Murinjo nije izgubio finale u svojoj bogatoj karijeri.

Osim ovih činjenica i aktuelni direktor španskog kluba, čuveni Monči, povezuje večerašnje rivale. Pre nego što se vratio u Sevilju, španski majstor fudbalskih transfera radio je u Romi skoro dve godine.

Rimljani su u tom periodu igrali polufinale Lige šampiona (2018), ali taj uspeh nije bio dovoljan da bi se Mončijev period  u Rimu proglasio uspešnim, pa se on vratio tamo odakle je došao na "Olimpiko".

Tanjug/AP
Gudelj, Rakitić i Navas

- Bilo je mnogo lepih trenutaka. Trudio sam se da dam sve od sebe, ali je istina da sam pravio greške. Nikada nisam imao problema da priznam svoje greške, ali je takođe neophodno razumeti kontekst. Ove sezone sam takođe pravio greške u Sevilji, ali u Andaluziji imam 24 godine istorije na svojoj strani sa 19 finala i deset trofeja što mi omogućava da prošetam svoja dva psa prilično opušteno - priča Monči.

- Nisam imao vremena da ispravim svoje greške u Romi. Gledajući unazad, bilo je toliko stvari koje nikada više ne bih uradio. Morao sam da razumem šta je Roma... šta ona predstavlja za grad, navijače i štampu. A kada sam to shvatio, bilo je prekasno. Devedeset pet odsto odgovornosti je moja.

Nema zle krvi sa španske strane...

- Srećan sam što se srećemo u finalu. Da ste me pitali protiv koga bih voleo da igram u ovom finalu, rekao bih protiv Rome.

Monči ne isključuje mogućnost da ponovo ode van Španije zbog poziva drugog kluba:

- Ne znam da li ću imati snage, ali ima nekih ideja u mojoj glavi. Videćemo.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike