UEFA napravila grupe za žreb: Zvezda može na Seltik, Partizan izbegao Milan, Steaua preti i Vojvodini

18.09.2020

06:49 >> 11:07

0

Autor: Adam Štulić

Srpski klubovi saznali potencijalne rivale u plej-ofu Lige Evrope

UEFA napravila grupe za žreb: Zvezda može na Seltik, Partizan izbegao Milan, Steaua preti i Vojvodini
Copyright Profimedia

Preostala tri srpska predstavnika u kvalifikacijama za Ligu Evrope, Crvena zvezda, Partizan i Vojvodina, dobili su potencijalne rivale na poslednjoj stepenici do grupne faze drugog po jačini evropskog klupskog takmičenja.

Po već ustaljenoj proceduri, nekoliko sati uoči žreba, UEFA je skratila spisak potencijalnih rivala, a izvlačenje parova, koje će se održati u petak u 14 časova, srpski timovi čekaju u povlašćenom delu.

Izabranici Dejana Stankovića su, posle eliminacije od Omonije u trećoj rundi kvalifikacija za Ligu šampiona, sigurni učesnici plej-ofa Lige Evrope, a da bi obezbedili evropsku jesen moraće da izađu kao pobednici iz jednog meča poslednjeg kvalifikacionog kola.

Posle skraćivanja spiska, potencijalni rivali crveno-belih su bugarski Ludogorec, te pobednici mečeva u kojima se sastaju Sarajevo – Budućnost, Riga / Tre Fiori / Celtic, i Ararat – Celje.

Za razliku od srpskog prvaka, Partizan i Vojvodina će prvo morati da preskoče rivale u trećem kolu.

Ukoliko slave u Belgiji protiv Šarlroa, crno-beli će put do grupne faze Lige Evrope tražiti protiv boljih iz duela Apolona i Leha, Granade i Lokomotive iz Tbilisija, odnosno Sent Galena i atinskog AEK.

Novosađanima na putu do plej-ofa stoji Standard, a ukoliko se trijumfalno vrate iz Liježa, izabranici Nenada Lalatovića će mesto u grupi LE tražiti protiv pobednika utakmica Rostov – Makabi Haifa, Viljem II – Rendžers, Fehervar – Rems i FCSB – Slovan Liberec.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike