Lutovac stao u Sadikovu odbranu: Pa, šta ako promašuje, koliko puta nas je spasavao (video)

18.09.2020

07:45 >> 10:22

0

Fudbaler Partizana pokazao da Nigerijac ima veliki kredit kod svojih saigrača

Lutovac stao u Sadikovu odbranu: Pa, šta ako promašuje, koliko puta nas je spasavao (video)
Copyright MN Press

Rezervista crno-belih Aleksandar Lutovac za pola sata igre u produžecima odradio je pokaznu vežbu na temu “Šta su zadaci igrača sa klupe”. Nesuđeni desni bek se pojavio na svojoj priridnoj poziji krila, ali se u odlučujućem momentu ukazao kao klasičan špic primoravši rivala da ga ruši za očigledan penal. Sudija Frišer je odmah pokazao na jedanaesterac, a Natho drugim golom sa “kreča” doneo plasman u 3. kolo kvalifikacija za Ligu Evrope.

Lutovac naglašava značaj ove pobede, ne samo zbog ostanka na evrosceni, već i zbog psihološkog momenta u kojem se tim nalazi, budući da su neke slične utakmice umeli da izgube baš na samom kraju:

-Iako smo i na papiru, a i na terenu bili kvalitetnija ekipa, bilo je kranje vreme da naučimo da se pobede mogu ostvariti i u poslednjim trenucima. Svaka naša utakmica igra se do poslednjeg sudijskog zvižduka. Drago mi je da smo ovaj meč rešili na kraju, a sada se nadam da ćemo dobiti i sledeći, bilo sa 1:0 ili 5:0, važno je samo da dobro igramo – rekao je Lutovac.

Umesto igre na desnom beku, Lutovac se pojavio na istoj strani terena, samo bliži protivničkom golu.

-Ne sećam se kada sam poslednji put igrao na svojoj prirodnoj poziciji. Naravno, drago mi je, ali kao što sam i ranije dosta puta govorio, važno je samo da igram šta god da se od mene traži. Cilj svih nas je da pobeđujemo, manje je bitno sa koje pozicije delujemo.

Tok meča mnogo je podsećao na neka superligaška ostvarenja crno-belih.

-Mislim da smo previše utakmica izgubili baš zato što nismo imali strpljenja. Ranije smo dosta srljali, jer ne može se svaka utakmica otvoriti na početku. U Kišinjevu smo se ponašali drugačije i zato smo na kraju slavili.

Indisponirani Umar Sadik, koji je poslednjih mesec dana van forme, protiv Moldavaca je nastavio seriju promašaja, ali on očigledno ima kredit kod svojih saigrača:

-Isto tako kao što promašivao protiv Moldavaca, ranije nam je mnogo puta pomagao. Red je bio da i mi njemu pomognemo u ovom meču. Mislim da će ljudi brzo zaboraviti te promašaje.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike