Mrkela posle žreba: Moglo je da bude i gore, naš cilj je Liga Evrope

18.09.2020

13:10

0

Autor: Adam Štulić

Sportskom direktoru srpskog prvaka se ne sviđa što crveno-beli ponovo moraju u goste

Mrkela posle žreba: Moglo je da bude i gore, naš cilj je Liga Evrope
Copyright MN Press

Fudbaleri Crvene zvezde će svoje mesto na jesenjoj fudbalskoj mapi Evrope tražiti u Jermeniji ili Sloveniji, pošto su na žrebu za plej-of Lige Evrope za rivala dobili pobednika meča u kojem se sastaju Ararat i Celje.

– Uvek sam govorio da kada dobijete šampiona neke države, to ne može da bude lako. Кo god da prođe u duelu Ararata i Celja biće težak protivnik. Moglo je da bude i gore da smo izvukli Seltik ili Ludogorec, ali u svakom slučaju, naš cilj je da prođemo, da se kvalifikujemo u Ligu Evrope i učinićemo sve da se to desi – rekao je sportski direktor crveno-belih Mitar Mrkela.

Ono što svakako predstavlja otežavajući faktor za srpskog šampiona predstavlja činjenica da će i treći put u skraćenom obliku kvalifikacija morati da gostuje svom rivalu. Podsetimo, crveno-beli su samo u prvom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona igrali na stadionu “Rajko Mitić” sa Evropom, posle čega su usledila gostovanja u Tirani i Nikoziji.

– To je loša stvar. Treći put smo gosti, nemamo mogućnost da igramo na našem stadionu gde smo najbolji. Ipak, ponavljam, cilj je da prođemo u Ligu Evrope. Gde god da se igra, pokušaćemo da ostvarimo to – podvlači Mrkela.

Odlučujući meč za plasman u grupnu fazu Lige Evrope igraće se 1. oktobra.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike