Kako je Srbin doveo do očaja Hrvate: Odbrana karijere bivšeg golmana Crvene zvezde i Partizana (video)

18.09.2020

18:20

0

Bivši golman mlade reprezentacije Srbije Đorđe Nikolić blistao kao jedinica Bazela na osiječkom Gradskom vrtu

Kako je Srbin doveo do očaja Hrvate: Odbrana karijere bivšeg golmana Crvene zvezde i Partizana (video)
Copyright Printscreen/Youtube

Švajcarci tvrde da je mladi 23-godišnji čuvar mreže Bazela Đorđe Nikolić protiv Osijeka nadmašio i samog sebe. Ako su možda i preterali opisujući njegovu odbranu u kvalifikacionom duelu za Ligu Evrope, onda se sasvim sigurno može reći da je do očaja doveo trenera osiječkog tima Nenada Bjelicu u 79. minutu.

MN Press
Fudbal, Rad, Jagodina

Bila je to jedna bomba domaćeg igrača koja je letela u sam gornji ugao, preteći da pocepa mrežu tamo gde se spajaju stativa i prečka. Onda je ka ćošku poleteo 194 cm visoki Srbin i čudesnim trzajem tela zaustavio udarac, sačuvavši u tom trenutku vođstvo svoje ekipe od 0:2 na Gradskom vrtu. Na kraju su gosti primili jedan gol, ali je čuveni Ćirijako Sforca, novi trener Bazela, posle meča izjavio:

-Neverovatna parada. Imamo sjajnog golmana!

Pogledajte Nikolićevu odbranu na 1:14:57

Nikolić je napustio srpski fudbal 2016. godine kao član Jagodine u koju je došao iz U19 Partizana. Pre staža u Partizanu kratko vreme je trenirao u Crvenoj zvezdi, a po dolasku u zemlju satova i čokolade, išao je na pozajmice u Tun i Arau.

Odličnom partijom protiv Osijeka doneo je Bazelu i premiju od 250.000 švajcarskih franaka, ali u klubu očekuju da će se plasirati u grupnu fazu Lige Evrope i da će od toga inkasirati još 3.000.000 evra.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike