Golman Ararata Stefan Čupić za 24sedam: Polako sa Zvezdom, Celje je favorit!

18.09.2020

19:03 >> 19:31

0

Čuvar mreže jermenskog tima zadovoljan zbog mogućeg susreta sa crveno-belima

Golman Ararata Stefan Čupić za 24sedam: Polako sa Zvezdom, Celje je favorit!
Copyright MN Press

Mnogo preokreta i uzbudljivih utakmica donelo je 2. kolo kvalifikacija za Ligu Evrope. Svakako se najviše priča o duelu TSC – FCSB, u kom srpskom predstavniku iz Bačke Topole nije bilo dovoljno čak šest golova! Pobednika su odlučili penali, koje su bolje izvodili gosti iz Bukurešta.

Među utakmicama koje su imale “hičkokovsku završnicu” bio je i duel Ararat – Fola Eš (4:3). Domaćin je poveo, ali su Luksemburžani preokrenuli na 3:1. Ispostavilo se, ipak, da im to nije bilo dovoljno.

Jermeni su u nadoknadi postigli dva gola, oba iz penala, a onda u drugom produžetku još jedan, tako da će 24. septembra ugostiti aktuelnog slovenačkog šampiona Celje (u kvalifikacijama za Ligu šampiona izgubili od Moldea 1:2), a današnjim žrebom u Nionu odlučeno je da pobednik tog susreta igra 1. oktobra u plej-ofu sa Crvenom zvezdom (kao domaćin).

U klubu iz Jerevana već treću sezonu brani nekadašnji golman OFK Beograda, TSC-a i Voždovca – Stefan Čupić, pa smo ga kontaktirali da čujemo prve utiske posle izvlačenja kuglica u Nionu.

– Još je rano pričati o Zvezdi jer tek treba da prođemo Celje, koje je favorit. Mi smo mlada i nova ekipa u evropskom fudbalu. Sve ovo za nas je ekstra šansa da napravimo nešto za jermenski fudbal. Prija žreb koji nam je za potencijalnog rivala odredio Zvezdu jer bi ta utakmica bila ogromno iskustvo za ekipu – rekao je Čupić za 24sedam.

Njegov mlađi brat, Miloš, koji je takođe golman, inače je velika nada Crvene zvezde, a trenutno brani na pozajmici u Zlatiboru.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike