Kad pukne među prijateljima: Levandovski optužen za višemilionsku krađu

18.09.2020 | 19:38 >> 19:48

Autor: Dejan Petković

Bivši menadžer poljskog fudbalera Cezar Kuharski traži preko suda da mu doskorašnji klijent isplati odštetu od devet miliona evra

Copyright MN Press Fudbal, UEFA Liga sampiona, Crvena zvezda, Bajern, Radost

Jedan od najozbiljnijih kandidata da osvoji Zlatnu loptu za najboljeg igrača u ovoj godini, Poljak Robert Levandovski, suočiće se na sudu sa svojim nekadašnjim prijateljom zbog tužbe u kojoj se tereti za prisvajanje milionskih iznosa sa račune njihove zajedničke firme.

Centarfor Bajerna moraće na sudu u Varšavi da dokaže nevinost u slučaju optužbe njegovog dojučerašnjeg prijatelja i menadžera Cezara Kuharskog da je sa računa marketinške firme RL Menadžment  skinuo nekoliko miliona evra. Kuharski je dostavio poljskim pravosudnim organima dokaze da su Levandovski i njegova supruga Ana uzimali pare i trošili ga na luksuzna putovanja kao i na sređivanje enterijera, pa stoga traži da bude obeštećen u iznosu od 39 miliona poljskih zlota što je prema današnjem kursu jednako neverovatnih 9.000.000 evra.

Sve promene na računu zajedničke firme Kuharski je u vidu “printskrinova” dostavio medijima, tako da su se nakon “sedme sile” za slučaj zaintresovali i poreski organi u Nemačkoj. Levandovski je u prvoj reakciji saopštio da su optužbe dojučerašnjeg saradnika neosnovane, klevetničke i da ga lično uznemiravaju, jer u svemu vidi elemente ucene.

-Kuharski bi morao jednostavno da se pomiri sa tim da je došlo do prekida saradnje – saopštio je portparol poljskog fudbalera.

Zanimljivo je da se Levandovski posle raskida sa Kuharskim opredelio za usluge agencije poznatog agenta iz Izraela Pinija Zahavija.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam