Ne vraćam se u Brazil, tamo vlada nasilje, prete čak i deci! Vilijan iskreno pričao o domovini!

07.05.2023

00:44

0

Autor: G. F.

Fudbaler Fulama želi karijeru da završi u Evropi

Ne vraćam se u Brazil, tamo vlada nasilje, prete čak i deci! Vilijan iskreno pričao o domovini!
Vilijan i Mitrović su danas saigrači - Copyright Profimedia

Bogata, 17 godina duga karijera je iza Brazilca Vilijana.

Počeo je u Korintijansu i posle samo godinu dana se odmetnuo u Evropu gde je igrao za Šahtjor, Anži, Čelsi i Arsenal, da bi se 2021. godine vratio u svoj matični klub.

Posle samo jedne sezone bukvalno je pobegao iz Korintijansa i potpisao za Fulam, a sada je za PL Brazil otkrio da nema nameru da se vraća u domovinu.

Razlog je veoma jasan, želi da sačuva i sebe i svoju porodicu, a strahuje da to u Brazilu ne bi bio lak zadatak.

- Igrači nisu mašine, i oni imaju svoje loše i dobre dane. Međutim, navijači ponekad ne mogu da prihvate da igrač ima loš dan. Ono što sam video u Brazilu je nehuman pritisak koji vodi u nasilje, pretnje porodici, deci... Kada dođe do toga, za mene, sve se menja. Moram da čuvam svoju porodicu, ona je najvrednije što imam - rekao je Vilijan, pa nastavio:

- Ne želim nikad više da se vratim u Brazil. Razmišljao sam o tome još pre povratka u Korintijans. Na kraju sam se vratio u klub u kojem sam počeo karijeru. Sada nameravam da završim karijeru ovde, da li u Evropi, SAD ili na nekom drugom mestu. Ako može u Engleskoj, to bi bilo savršeno. Planiram da igram još četiri, pet godina, ali ni to se nikad ne zna jer se fudbal toliko promenio - zaključio je brazilski fudbaler.

Vilijan je ove sezone za Fulam odigrao 26 utakmica, postigao je tri gola i imao je četiri asistencije. Za reprezentaciju Brazila nastupio je na 70 mečeva.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike