Voždovac na "Marakani", Falćineli na ispitu: Podrška stiže iz Portugala

20.09.2020

10:15 >> 11:03

0

Autor: Jovan Terzić

O pritisku koji Italijan sigurno oseća posle promašenog jedanesterca protiv Omonije za 24sedam govori Ugo Vijeira

Voždovac na "Marakani", Falćineli na ispitu: Podrška stiže iz Portugala
Copyright MN Press

Žander, Radživ van La Para, Edson, Pablo Mouče, Idan Vered, Gbolahan Salami, Vinisijus Pašeko, Džošua Parker, Omega Roberts, Bruno Mezenga, Eli Babalj, Natanijel Asamoa, pa i Tomane – uprkos pogotku protiv Tirane, jer je ipak mnogo veće težine promašen penal protiv Olimpijakosa…

Na samu pomen ovih fudbalera, a ima ih još ako bismo išli dalje u prošlost, navijačima Crvene zvezde diže se kosa na glavi.

Ukoliko brzo, verovatno već večeras protiv Voždovca (21.00), a onda i Ararata ili Celja 1. oktobra, ne zablista Dijego Falćineli, njegovo ime takođe će se naći na ovoj listi. I to možda u rekordnom roku, pošto je Italijan tek nešto više od nedelju dana u klubu.

Promašen penal protiv Omonije stavio mu je na leđa teg koji mnogi njegovi prethodnici nisu uspeli da ponesu.

MN Press

A, već samim tim što je stranac, i to napadač doveden uoči odlučujućih borbi u evropskim kvalifikacijama, 29-godišnjak rođen u srcu Italije, mestu Maršano nedaleko od Peruđe, našao se pod velikim pritiskom. To što je poslednji golgeterski učinak vredan pažnje imao pre tri godine u dresu Krotonea u startu je izazivalo sumnju, a neprecizan šut sa bele tačke u trećoj seriji penala utakmice na Kipru značajno je pojačao negativne komentare.

Zato je za Falćinelija duel sa Voždovcem od velike važnosti, iako verovatno najmanje njegovom krivicom, jer nije on kriv što je doveden par dana pred utakmicu sezone, niti što među saigračima nije imao dovoljno hrabrih da preuzmu odgovornost u penal seriji.

Biće to njegov treći nastup u dresu Zvezde, ali prvi na “Marakani”. Imaće dovoljno prostora da se rastrči i morao bi makar jednu loptu da smesti u mrežu “zmajeva” kako bi psihološki stabilniji dočekao odlučujuću borbu za jesen u Evropi i opravdao trenerova očekivanja da bude prvi izbor za špica.

Dobra partija posle eliminacije iz kvalifikacija za Ligu šampiona svakako je neophodna kompletnom timu, a devetoplasirani na tabeli Superlige trebalo bi da je povoljan rival za vidanje rana.

Sigurno je da će Dejan Stanković u nedelju odmoriti pojedince koji su roviti igrali u sredu. Pre svih Kataija, Bena, Rodića i Gobeljića.

Za Falćinelija ne bi trebalo da bude pauze, jer su za napadače golovi jedini lek. Slaže se sa tim Ugo Vijeira, nekadašnji centarfor Crvene zvezde koji je na svojoj koži osetio kako je to biti napadač u klubu kao što je evropski prvak iz 1991, ali ističe i da je potrebno strpljenje.

– Gledao sam utakmicu i video njegov promašaj. Znam da mu nije lako, ali čim postigne sledeći gol osećaće se bolje. Nisu, ipak, golovi jedino što se računa. Bitno je da se trudi i uvek pruža maksimum – kaže Portugalac za 24sedam i dodaje:

– Srbija je specifična zbog navijača i utakmica koje nose velika očekivanja i tenziju. Ali, ja sam baš zbog toga voleo da igram derbije. Normalno je da se u Crvenoj zvezdi uvek očekuju pobede, jer da nije tako, klub ne bi bio tako veliki kao što jeste.

MN Press

Vijeria, koji se posle Rusije, Srbije, Japana i Turske prošle zime vratio u Portugal i svoj Žil Visente, u svojoj prvoj od nepune dve sezone kao član crveno-belih bio je drugi strelac lige. Postigao je 20 golova, jedan manje od saigrača Aleksandra Kataija.

– Ja sam se u Zvezdi od početka osećao prihvaćenim i ne mislim da sam imao pritisak. Voleo sam da igram u Crvenoj zvezdi, voleo sam atmosferu na stadionu. Crvena zvezda je poseban klub u mom srcu – istakao je.

Hoće li i Falćineli uspeti da preokrene trenutnu situaciju u svoju korist, videćemo.

Tomane posle promašenog penala u Atini i Žander skrivljenog penala u istoj utakmici – nisu, ali pisali smo već o Italijanovom verovanju u bajke, pa sačekajmo kraj ove priče.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike