24sedam saznaje: Olimpijakos tražio za Čumića obavezno mesto u timu Partizana - Ili igra ili plaćate penale!

21.09.2020

11:16 >> 19:33

0

Mladi fudbaler bio nadomak dolaska u Humsku, ali završio u Hihonu gde je predstavljen

24sedam saznaje: Olimpijakos tražio za Čumića obavezno mesto u timu Partizana - Ili igra ili plaćate penale!
Copyright Printscreen/Youtube/Real Sporting de Gijon

Partizan gleda ka Pireju u isčekivanju odluke crveno-belih oko pojačanja koje bi moglo doći crno-belima iz Olimpijakosa. U planu su bila dva igrača grčkog šampiona, oba “bonusa”, ali nakon odlaska Nikole Čumića u Sporting iz Hihona, preostaje da se sačeka rasplet situacije oko Svetozara Markovića.

Kod pregovora sa čelnicima Olimpijakosa oko Čumića sve je ukazivalo da će doći do dogovora dve strane, dok Grci nisu okrenuli priču postavljajući dva uslova. Kod prvog, pravo otkupa za 7.000.000 evra na kraju sledeće sezone, nije bilo nikakvog spora, budući da crno-beli ne bi mogli da plate ni značajno niže obeštećenje od postavljenog. Osim toga, u planu je razigravanje Filipa Stevanovića, Denisa Stojkovića i Nikole Čolića, pa bi se zato iskustvo i kvalitet Čumića koristilo tokom ove sezone dok ne stasaju dvojica osamnaestogodišnjaka.

Ipak, stvar je nepovratno pukla kada je saopšten drugi uslov: za svaki neodigrani Čumićev meč Partizan bi bio dužan da plaća penale! Preko toga se nije moglo preći baš zbog stanja u kom se nalazi klupski račun, ali i činjenice da bi obavezno igranje Čumića smanjilo minutažu Čoliću i Stojkoviću.

Na drugoj strani, Sporting je prihvatio sve uslove koje je postavio Olimpijakos tako da su brzo završili dogovor o pozajmici, koja je tokom ponedeljka ozvaničena promocijom mladog Užičanina u Hihonu.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike