Srbin se na velika vrata vraća u Seriju A: Milan "lovi" Matiju Nastasića

21.09.2020

05:15 >> 21:58

0

Autor: Adam Štulić

Povremeni srpski reprezentativac na pragu San Sira

Srbin se na velika vrata vraća u Seriju A: Milan "lovi" Matiju Nastasića
Copyright MN Press

Jeste Srbin, jeste đak Partizanove škole fudbala, jeste nosio dres Fiorentine, ali nije Nikola Mienković. Tehnički direktor Milana Paolo Maldini u ponedeljak uveče demantovao je mogućnost da srpski reprezentativac u ovom prelaznom roku pojača odbranu “rosonera”, ali samo nekoliko sati kasnije stigla je informacija da su italijanski novinari bili na pravom tragu, ali s pogrešnim imenom.

Poznati italijanski “insajder” kada su u pitanju fudbalski transferi objavio je da Milan planira da angažuje srpskog defanzivca, ali da se radi o fudbaleru Šalkea Matiji Nastasiću.

Navodno, Milanu se ukazala mogućnost da Nastasića dovede na pozajmicu uz obaveznu klauzulu o otkupu na kraju sezone, pa su zainteresovane strane već stupile u kontakt kako bi razgovarali o modelu po kojem bi transfer mogao da se realizuje.

Ukoliko Milan uspe u svojoj nameri i na “San Siro” dovede povremenog srpskog reprezentativca, biće to Nastasićev povratak u velikom stilu na “čizu” posle osam godina.

Naime, još kao golobradi mladić, bez sekunde odigrane u prvom timu Partizana, po ocenama mnogih stručnjaka tada jedan od najtalentovanijih štopera u Evropi, Nastasić je 2011. godine potpisao za Fiorentinu, ali je posle samo jedne godine u Firenci stigao u Mančester siti.

U dresu “građana” srpski defanzivac je za dve sezone odigrao 34 utakmice, da bi 2015. godine sreću pronašao u Šalkeu gde se izborio i za status reprezentativca.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike