Mihajlović: Proklet bio onaj ko je dao tom momku da brani

22.09.2020

08:35

0

Autor: 24sedam

Trener Bolonje u šaljivom tonu govorio o golmanu Milana koga je svojevremeno promovisao u startera roso-nera kao golobradog dečaka

Mihajlović: Proklet bio onaj ko je dao tom momku da brani
Copyright Tanjug/AP Photo/Antonio Calanni

Ponekada je jednostavno sudbina okrutna. Da u sezoni 2015-16 Siniša Mihajlović, tadašnji trener Milana, nije uvrstio u prvi tim, u tom momentu golobradog dečka po imenu Đanluiđi Donaruma, ko zna kako bi danas izgledao moderni italijanski fudbal.

Ali, Siniša je, kao po običaju slušao samo sebe i verovao je svom instinktu. Dečaku rođenog u Kastelare di Stabiji, odredio je mesto trećeg golmana iza Dijega Lopeza i Kristijana Abijatija. A onda, tokom turneje po Kini i to na meču sa Real Madridom odlučio je da ubaci Donarumu u vatru. Pod Sinišimom komandom Điđi je debitovao u Seriji A 25. oktobra na meču protiv Sasuola. Imao je tada samo 16 godina i 242 dana i tako je postao drugi najmlađi golman starter u Seriji A (rekorder je Đuzepe Saki koji je bio mlađi samo 13 dana od Donarume).

Od te 2015. godine Donaruma je prvi golman Milana. U ponedeljak uveče Điđi je zaključao gol Milana na meču protiv Bolonje. I baš to je iznerviralo Sinišu Mihajlovića posle poraza njegove ekipe 2:0.

– Proklet da je onaj koji mu je dao da brani! On uvek protiv mojih timova ima čudesne odbrane. I moram da prizanam da mi ga je dosta. Eto u poslednjih 15 minuta utakmice smo uspeli da ga bacimo na konopce, kako bi rekli bokseri, ali ga je i prečka spasila – našalio se Miha govoreći o svom nekadašnjem učeniku.

Siniša je govorio i o umeću Zlatana Ibrahimovića koji je dva puta zatresao mrežu njegove Bolonje.

– Koja je razlika između nas i Milana? Oni imaju Ibru, mi nemamo. Sve što su uradili, uradili su preko njega. On pravi razliku. Bili smo dobri na kraju meča, imali smo i dve dobre šanse, ali… – objasnio je Siniša posle meča.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike