Srbima zabranjeni treninzi i utakmice na Kosovu i Metohiji bez posebne dozvole! Skandal nakon dopisa iz policije!

08.04.2023

13:16

0

Obavešten je i Fudbalski savez Srbije

Srbima zabranjeni treninzi i utakmice na Kosovu i Metohiji bez posebne dozvole! Skandal nakon dopisa iz policije!
Fudbalska lopta/Ilustracija - Copyright Pixabay

Danas je odjeknula vest da je srpskim klubovima i sportistima zabranjeno organizovanje utakmica na Kosovu i Metohiji bez posebne dozvole.

Kako prenosi Sportski žurnal, Srbija neće moći da organizuje utakmice ni treninge pošto je stigao dopis od policije tzv. "Kosova" koji je to zabranio.

Naime, prema tom dopisu, "nisu dozvoljeni događaji koje ne organizuje Olimpijski komitet tzv. Kosova, sportske federacie i klubovi registrovani u sistemu. Dalje se navodi da je čak i zaprećeno privođenjem lica učesnika sportskih događaja koje ne dozvoljava vlada "Kosova".

Naredni korak je i nalog koji je granična policija dobila, da ne dozvoli ulazak u južnu srpsku pokrajinu sportskim klubovima iz Srbije koji nemaju poziv ili dozvolu od sporstkih saveza tzv. Kosova.

Sve to je potvrdio i Igor Uljarević, predsednik fudbalskog saveza Kosova i Metohije.

- Policija nam je dolazila u četvrtak i zapretila privođenjem organizatora utakmica i učesnika. Zabranili su nam čak i treninge. Ovo je najveći oblik diskriminacije. Obavestili smo FSS o velikom problemu, a naša krovni savez obratiće se i državnim organima Republike Srbije i postupićemo u skladu sa njihovim preporukama - rekao je Uljarević, preneo je Mondo.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike