Stanojević: Poštujemo Šarloa, ali Partizan je fudbalska gromada i želimo pobedu

24.09.2020

17:07 >> 07:16

0

Autor: Milan Nastić

Crno-beli sa velikim optimizom dočekuju duel sa Belgijancima

Stanojević: Poštujemo Šarloa, ali Partizan je fudbalska gromada i želimo pobedu
Copyright Promo/Miroslav Todorović/FK Partizan

Trener Partizana Aleksandar Stanojević izjavio je da imaju veliko poštovanje prema Šarlroa, ali da su crno-beli fudbalska gromada i da je njihov cilj plasman u narednu fazu kvalifkacije za Ligu Evrope.

– Mi smo gromada od kluba, to igrači znaju, i tako treba da se ponašamo. Spremni smo za Šarlroa, iako su iznad svih očekivanja krenuli sezonu, radi se o kvalitetnom protivniku. Sa naše strane jedva čekamo duel sa njima. Svesni smo da su napravili odličan rezultat na startu, svo poštovanje, imaju veliko samopouzadnje, ali nema tu nekog alibija za nas – kazao je Stanojević za klupski kanal.

Trener Partizana ističe da je na strani crno-belih internacionalno iskustvo, što u ovakvim utakmicama može da bude prednost.

– Sigurno da je za nas prednost to neko internacionalno iskustvo, što oni nemaju. I kao klub, u Evropi smo poznati,  i tu možemo da tražimo šansu, ali opet sve dešava na terenu. Nije nam stran  belgijski fudbal, čak naprotiv, neki naši igrači su nastupali ovde, poput Vitasa, Markovića, ali ja imam iskustvo, kad smo igrali protiv Anderlehta, pa ćemo videti.

Strateg crno-belih se osvrnuo i na igrački kadar.

– Šćekić je bio bolestan i nije bio u sastavu za Zlatibor. On je specifičan igrač, ali ne znam koliko će biti spreman za ovaj meč. Imao je samo jedan trening. Lutovac nije krenuo, ostao je u Beogradu,  ima neki virus, a nije korona. Sa Sumom sam pričao, on nije u nekom ritmu, dobio je crveni protiv Vojvodine, pre toga bio povređen.. Napravili smo dogovor da će on sve da uradi za klub i igrače, raduje me taj razgovor sa njim.

Aleksandar Stranojević ističe da će je njegova filozofija da njegova ekipa pobedi Šarloroa.

– Mi smo Partizan, i želimo da kontrolišemo utakmicu. Sada, sve zavisi od protivnika. Ovo je specifična utakmica, igra se samo jedan meč, zbog toga moramo da budemo obazrivi. Ja volim da prvi povedem, posle toga ćemo gledati kako se razvija duel. Ako želimo da se plasiramo u narednu rundsu moramo da damo gol – zaključio je Stanojević.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike