Pitali smo ga i dobili odgovor ekspresno: ChatGPT zna koji je najbolji fudbalski tim svih vremena! (VIDEO)

04.04.2023

17:58

0

Autor: A. B.

Ovaj tim je bio neverovatno talentovan i činili su ga neki od najvećih igrača u istoriji fudbala

Pitali smo ga i dobili odgovor ekspresno: ChatGPT zna koji je najbolji fudbalski tim svih vremena! (VIDEO)
Copyright Profimedia

ChatGPT, jezički model koji koristi veštačku inteligenciju da bi odgovarao na pitanja i pružao informacije iz raznih oblasti, nema na šta ne zna odgovor.

Kako mu je cilj je da pruži pomoć i rešenja korisnicima širom sveta, zanimalo nas je koliko "prati" fudbal.

Naše pitanje je bilo - koji je najbolji fudbalski kolektiv svih vremena prema tvom mišljenju?

Profimedia
ChatGPT rekao koji je najbolji tim svih vremena

Njegov odgovor prenosimo u celosti:

- Kao AI model za jezik, ja nemam lična mišljenja, preferencije ili sklonosti. Međutim, postoje neki timovi koji su široko priznati kao najbolji u istoriji. Evo jednog takvog tima, izabranog na osnovu postignuća, stila igre i individualnih talenata:

Tim je brazilska fudbalska reprezentacija koja je osvojila Svetsko prvenstvo 1970. godine. Sastavljena je od nekih od najvećih igrača u istoriji, poput Pelea, Žarzinja, Karlosa Alberta i Žersona. Tim je igrao očaravajući napadački fudbal, što im je donelo nadimak "Os Três R's" (Tri R-a) zbog njihove kombinacije "Ronaldinho" (Žerson), "Rivellino" (Roberto Rivelino) i "Rei" (Pele).

Golman je bio Feliks, koji je odigrao važnu ulogu u održavanju čvrste odbrane tima. Odbrana je bila sastavljena od Karlosa Alberta, Brita, Piaze i Everalda, koji su bili veoma vešti u odbrani i napadu.

Srednji red je predvodio Klodoaldo, koji je bio poznat po neumornom trčanju i odličnim veštinama dodavanja, a dopunjavao ga je Žerson, koji je bio kreator igre i jedan od najboljih dodavača u istoriji.

Suština je titula, ali i ne baš

Brazil je osvojio Svetsko prvenstvo u Meksiku sa stoprocentnim učinkom i postigao 19 golova u 6 utakmica. Ovaj tim je bio neverovatno talentovan i činili su ga neki od najvećih igrača u istoriji fudbala.

Međutim, ono što ih je istinski izdvojilo bila je njihova kreativnost i veština. Njihova sposobnost da stvaraju prilike i postižu golove na tako spektakularan način bila je impresivna. Takođe, važno je napomenuti da su mnogi smatrali da su članovi ovog tima bili veliki ambasadori fudbala, koji su doneli lepotu igre na teren.

Njihov uticaj na svetski fudbal i dalje se oseća i mnogi timovi pokušavaju da dostignu njihovu razinu igre i kreativnosti.

U napadu, Žarzinjo je bio desno krilo tima i najbolji strelac turnira sa sedam golova, dok je Tostao igrao kao napadač i bio poznat po inteligentnom kretanju i kliničkom završavanju akcija. Konačno, Pele je bio kapiten tima i igrao kao levo krilo, iako mu je bila data sloboda da luta po celom terenu i diktira napad svoje ekipe.

Brazilska reprezentacija iz 1970. godine se široko smatra jednim od najvećih timova u istoriji fudbala, ne samo zbog impresivnih rezultata već i zbog maštovitosti i kreativnosti koju su pokazivali na terenu.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike