Borbena Vojvodina nije uspela: Standard sa Fenervarom za plasman u LE

24.09.2020

20:37 >> 21:33

0

Izabranici Nenada Lalatovića su poraženi u trećem kolu kvalifikacija za Ligu Evrope

Borbena Vojvodina nije uspela: Standard sa Fenervarom za plasman u LE
Copyright MN Press

Liga Evrope je ostala san za Vojvodinu. Izabranici Nenada Lalatovića su odigrali veoma dobar meč u Liježu, bili su dostojan rival Standardu, ali su na kraju morali da pruže ruku protivniku. Posle produžetka je domaćin prošao dalje i zakazao duel sa Fehervarom – 2:1 (1:1, 0:0).

Pružila je Vojvodina dobar otpor Standardu u prvih 45 minuta, bili su ravnopravan protivnik, ali se mreže ni na jednoj strani nisu tresle.

Samo što je nastavljen meč domaćin je došao do vođstva. Sporna situacija u kaznenom prostoru, duel Bojića i Gavorija, sudijaLehner pokazuje na „belu tačku“. Avenati je preuzeo odgovornost, lopta je otišla u jednu, golman u drugu stranu.

Očekivano, Lalatovićevi puleni nisu imali nameru da odustanu. Za to su nagrađeni u 75. minutu. Andrić je centrirao, Bojić glavom doneo izjednačenje. Oba tima su želela meč da reše pre produžetaka, napadi su viđeni sa obe strane. Vojvodina je imala dve dobre prilike u samoj završnici, oba udarca su završila pored gola.

To je značilo da će se igrati produžeci.

Čim su krenuli sa centra domaćini su postigli gol. Raskin je napravio par odličnih poteza, ostavio do Amalaha koji je sjajnom fintom prevario nekoliko defanzivaca, šutirao i pogodio dalji ugao za novu prednost (2:1).

Standard je imao više loptu u nogama i više pokušaja, ali se srpski tim držao. Svoju šansu su tražili iz prekida. Upravo jedna takva je došla u 118. minutu posle kornera kada je golman Bodart refleksno intervenisao posle nespretne reakcije jednog od saigrača koji je umalo zatresao sopstvenu mrežu.  Već u sledećem napadu je Standard mogao da stavi tačku, čuvar mreže Vuklis je uspeo da spreči pogodak.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike