Zvuči poznato? Jokić u seriji gubi sa 1-3

25.09.2020

04:59 >> 05:32

0

U četvrtom meču finala Zapadne konferencije Denver – Los Anđeles Lejkers 108:114

Zvuči poznato? Jokić u seriji gubi sa 1-3
Copyright Tanjug/AP Photo/Mark J. Terrill

Da li vam ovo zvuči poznato? Denver u plej-of seriji NBA lige gubi sa 1-3? Da, upravo je ovo trenutno stanje u finalu Zapdne konferencije, a svim ljubiteljima košarke u Srbiji i svim fanovima Nikole Jokića širom sveta ostaje samo da se nadaju da će končni ishod biti identičan onom u serijama protiv Jute i LA Klipersa, kada je tim iz Kolorada uspevao da pobedi u sledeća tri meča i da će se ipak naći u borbi za titulu.

U četvrtom meču finalne serije Zapadne konferencije: Denver – Los Anđeles Lejkers 108:114 (30:37, 25:23,29:27, 24:27).

Šta je to što je ovaj meč razlikovao od prethodna tri u seriji? Skok igra. Lejkersi su, čini se prvi put u duelima sa Denverom, maksimalno iskoritili činjenicu da imaju veliki broj visokih igrača. Utisak je bio da je svaka lopta završila u rukama dugajlija „jezeraša“. Statistika kaže – Lejkersi su sakupili ukupno 41 skok, od čega je 12 bilo u napadu.

U ovom duelu je bio i drugačiji izbor startne postave Frenka Vogela. Od starta je pružio priliku Dvajtu Hauardu. Čovek koji je do sada služio kao neka vrsta „specijalnog oružja“ kome je jedini zadatak bio da provocira Nikolu Jokića, pokazao je zbog čega je nekada bio ubedljivo najbolji centar lige. Meč je završio sa 12 poena i 11 skokova, uspeo je i da natera Nikolu Jokića da uđe u problem sa ličnim greškama. Uz to Lebron Džejms je odigrao gotovo savršen meč, Entoni Dejvis je ponovo bio na visini zadatak… Sve su ovo bili jasni faktori zbog kojih su Lejkersi došli u priliku da im nedostaje samo jedna pobeda da bi se prvi put posle deset godina borili za titulu u NBA ligi.

Nikola Jokić je imao spor početak. Menjali su se čuvari na centru Denvera, a centar iz Sombora nije uspevao da se prilagodi. Ostaće zabeleženo i da je tokom prve četvrtine samo jednom šutnuo, odnosno da je u prvih 12 minuta igre upisao tek dva poena. Bilo je i mnogo grešaka u igri Denvera, koji je tokom čitavog meča jurio zaostatak. Kada bi, koliko-toliko prišli i smanjili prednost Lejekrsa – napravili bi nešto što bi ih vratilo na start potere. Recimo, trojka Jokića za „jednocifreni minus“ (52:45) pokvaren je kada je Plamli faulirao Dejvis u šutu za tri poena… Ipak, iako je bilo mnogo više loših od dobrih stvari u igri Denvera posle dve četvrtine bili su na više nego prihvatljivih – 55:60.

Momenat kada je Nikola Jokić, na osam minuta pre kraja četvrte čertvrtine, zaradio petu ličnu grešku, deluje kao jedan od prelomnih momenata meča. Baš tada su krenuli dodatni problemi. Džamal Marej je pokušao da uradi sve što je bilo do njega, ali i sjajni bek Denvera nije mogao sam.  Lejkersi su na pravi način koristili svaku, ali bukvalno svaku grešku rivala, svaki promašaj su „naplaćivali“ duplo…

Kada je podvučena crta na kraju ove četvrte runde borbe Denvera i „jezeraša“ iz Los Anđelesa Nikola Jokić je za 36 minuta u igri postigao 16 poena (2-2 slobodna bacanja, 10-4 šut za dva poena, 3-2 šut za tri poena) uz sedam skokova, četiri asistencije, dve ukradene i jednom izgubljenom loptom. Marej je meč završio sa 32 poena, ali i bez postignute trojke. Kod Lejkersa Dejvis je postigao 34, a Lebron Džejms 26 (uz devet skokova i osam asistencija).

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike